Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Chunky Red Double American Oak

Chunky red double American oak

Nieuw bij Vino Amore!

Zinfandel – Puglia, Italië. Zinfandel (in dit geval de Chunky Red Double American Oak) is een blauwe druif die bekend staat als “ de trots van Californie” .  Aan het begin van de 19de eeuw begonnen Californische wijnboeren met het aanplanten van deze niet al te makkelijke druif. Waar hij oorspronkelijk vandaan komt, blijft een twistpunt bij de kenners. Als land van herkomst zou Hongarije of Kroatie in beeld zijn. Ook zijn sommigen er van overtuigd dat de Zinfandel diezelfde druif is, die in Puglia, Italie bekend staat onder de naam Primitivo. De meningen daarover zijn nog al verschillend, maar dat ze nauw verwant zijn, is zeker.

Het werken met Zinfandel wordt over het algemeen als lastig ervaren. De druivenstokken zijn erg afhankelijk van de omstandigheden waar in ze groeien. Zinfandel houdt van warmte en zon, maar het is ook belangrijk dat er ‘s nachts voldoende verkoeling is. Ook zijn de wijnstokken afhankelijk van een goede afwatering, omdat rot nogal gemakkelijk optreedt. Bovendien groeien ze het best als niet-opgebonden struiken waar de druiven als trossen in hangen, wat het oogsten niet altijd vergemakkelijkt. Zinfandel is een druif met grote sappige bessen en een dunne schil, die vrij onregelmatig rijpt. Zinfandel is prettig om jong te drinken, wanneer hij vooral veel smaak van vers fruit in zich heeft, maar veel liefhebbers kunnen ook de oudere Zinfandel waarderen. De smaak neigt dan eerder naar jam-achtige elementen. In sommige gevallen is t zelfs mogelijk om een Zinfandel tot 30 jaar weg te leggen.

Terra Mare Magnum

Het is algemeen bekend dat er over de hele wereld vele wijnhuizen zijn die in staat zijn om wijnen van hoge kwaliteit te produceren. Dus hoewel er een goede selectie van dure wijnen beschikbaar is, is de grootste vraag wel naar kwaliteitswijnen tegen redelijke prijzen. Dat is het segment waarop Mare Magnum is gericht. De twee kopstukken, Takis Soldatos en Mario Calzolari, hebben de afgelopen 20 jaar leidinggevende functies bekleed in de wijnindustrie. Door samen te werken hebben ze Mare Magnum gecreëerd – een nieuw wijnbedrijf met productie in verschillende regio’s van Italië, zoals Apulië, Abruzzo, Sicilië en Veneto. Bovendien reist hun internationale team van wijnmakers voortdurend de wereld rond, werkt het samen met lokale producenten en creëert het andere aanlokkelijke en moderne wijnen. Ze zijn op dit moment betrokken bij diverse plaatsen in Frankrijk, Spanje, Zuid-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. In elk land en bij elke wijn zijn hun uiteindelijke doelstellingen een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding in een aantrekkelijke en innovatieve verpakking. Dat gezegd hebbende vinden wij van Vino Amore dat ze daar uitstekend in slagen! Zie onder andere onze Crudo Nero  en mijn favoriete Crudo Cataratto Zibibbo wijn!

Chunky Red Double American Oak

Chunky Red Double American Oak is een full bodied oftewel dikke wijn en presenteert een gul aroma van donkere bessen en noten van eiken, pepermunt en vanille. De rijke smaak is barstensvol, jammy, met fruit zoals cassis, maar er zijn ook hints van chocolade, munt, vanille, koffie en zoethout. In tegenstelling tot Frans eiken geeft de lagering van de wijn op Amerikaans eiken (Quercus Alba) méér tonen van vanille, kokos en karamel. Geniet van de wijn met smaakvolle gerechten van rood vlees zoals hamburgers, baby back ribs en cote de boeuf.

Helaas is de import van deze wijn gestaakt en niet meer leverbaar. Voor alternatieven, zie hier!