Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Weingut Blees Ferber import van prachtige gastronomische wijnen!

Weingut Blees Ferber

Wijnimport Vino Amore

Weingut Blees Ferber import – hoe het zo is gekomen…

Weingut Blees Ferber – Omdat ik het werken met mensen en wijnen erg leuk vind kon het kennelijk niet uitblijven dat een bevriende wijnboer in Duitsland mij vroeg om te gaan importeren in Nederland. Zijn wijnen zijn het absoluut waard, dus ik dacht, waarom niet? Ik ben tenslotte Duitsland en Zwitserland specialist dus ik vind het ook wel mooi om dat te gaan doen. Maar één en ander kwam natuurlijk niet uit de lucht vallen. Het begon met een bezoek aan kruidenhotel Villa Vontenie in het kasteel Rammstein! Eigenaar Jeroen Bauer schonk mij een Riesling van het wijnhuis Blees Ferber in. Mijn eerste en enthousiaste reactie was: ‘Zo dan! Waar komt dát vandaan!?”. Kortom: ik werd weggeblazen door deze wijn. Na wat onderzoek kwam ik erachter dat de wijnmaker meer dan 10,5 hectare aan beste toplocaties rond de Moezel heeft. Het leuke is, maar daar kom je later dan weer achter, is dat het anderen ook zo vergaat. Zoals bijvoorbeeld Daniel Bayer, een Duitse wijnblogger!

Weingut Blees Ferber

De kwaliteit en reputatie van Weingut Blees Ferber

Weingut Blees FerberWeingut Blees Ferber is een traditioneel wijngoed waarin passie een grote rol speelt. Zo ken ik Stefan Blees ten voeten uit! Stefan cultiveert circa tien hectare wijngaarden, waaronder zeven topwijngaarden aan de centrale Moezel, regio Leiwen. Zijn wijnstokken groeien uitsluitend in Moezel leisteen reliëf, dat zijn zeer minerale bodems en dat vind je met name terug in de complexiteit van de wijnen. Het wijnhuis ligt aan de rand van het wijndorp Leiwen en wordt omringd door hun ‘Hausweinberg’, de Leiwener Klostergarten. Het Riesling potentieel is traditioneel en uitgebreid. Het behoud van het onmiskenbare terroir van deze unieke wijngaarden in de kelder is voor Stefan de echte kunst van het wijnmaken. Al zijn wijnen krijgen de tijd die het kost om te rijpen tot een karakter vol persoonlijkheid. Ervaring en rust zijn essentiële ingrediënten die in al zijn wijnen zitten. Het gourmetmagazine ‘Der Feinschmecker’ noteert Blees Ferber als één van de betere wijnhuizen in Duitsland. Natuurlijk is dat een grote stimulans om op het pad te gaan dat Stefan heeft gekozen. Het is natuurlijk ook een bevestiging dat zijn wijnen aan de hoogste normen voldoen. In 2015 werd Blees Ferber opnieuw geprezen door het gezaghebbende blad ‘Mosel Fine Wines’. Ik citeer: “A special mention goes to the up-and-coming Weingut Blees-Ferber. After landing its TBA on our list of noble-sweet Riesling highlights in 2015, the Estate underlines its skills again in 2016 with one of the finest Eiswein of the vintage.” Bovendien werd de Eiswein van Stefan eveneens geroemd!

Weingut Blees Ferber

De wijnbergen van Blees Ferber

Piesporter Gärtchen

Diese Lage ist Monopollage

Neumagener Sonnenuhr

NON PLUS ULTRA

Weingut Blees Ferber

Piesporter Goldtröpfchen

Grand Cru

Trittenheimer Apotheke

Spitzenlage an der Mittelmosel

Weingut Blees Ferber

Herrenberg

Roter Schiefer

Neumagener Rosengärtchen

Das Rosengärtchen umringt die Neumagener Sonnenuhr

Leiwener Laurentiuslay

Erste Lage

De wijnen van Blees Ferber

i1912. Riesling Hochgewächs trocken

Subtiele zuren, voor diabetici geschikt!

i1925. Weisser Burgunder trocken

Smaakvolle wijn, mooie Bourgondische geuren, voor diabetici geschikt!

i1936. Blanc de noir Spätburgunder trocken

Typisch Pinot Noir toch!

i1948. Neumagener Rosengärtchen Riesling kabinett feinherb

Edel bouquet, aangename partner voor de gastronomie!

i19512. Piesporter Goldtröpfchen Riesling Spätlese trocken

Grand Cru geselecteerde handpluk, grote wijn met veel toekomst!

i19613. Trittenheimer Apotheke Riesling Spätlese *** Alte Reben

Geselecteerde handpluk van de druiven, een zeer edel bouquet, echt een grote maar ook heerlijke wijn!

i19716. Piesporter Goldtröpfchen Riesling Spätlese ***

Typische late pluk Mosel! Grand Cru met veel potentieel!

i19824. Blauer Spätburgunder Rosé halbtrocken

Mooi fruit, aangenaam, fijne rosé!

I19925. Blauer Spätburgunder rotwein trocken

Zeer aangename begeleiding van spijs, fruitig bouquet!

Commentaar van het gezaghebbende Mosel Fine Wines No53 AUG 2020

Commentaar van het gezaghebbende Mosel Fine Wines No47 Aug 2019

2018er Blees-Ferber Riesling Trocken Hochgewächs 87 punten!

The 2018er Riesling Trocken Hochgewächs comes from Estate holdings in the Leiwener Klostergarten. The wine offers a big and ripe nose of baked mirabelle, herbs, ginger and spices, all wrapped into some residual scents from its spontaneous fermentation. The wine is dry -tasting more than bone dry on the fruity and herbal palate and leaves a nicely playful and tart feel in the finish. Drinking Now-2026.

2018er Blees-Ferber Neumagener Rosengärtchen Riesling Kabinett Feinherb 91 punten!

Wham! 91 points!! The 2018er Neumagener Rosengärtchen Riesling Kabinett Feinherb was harvested at 89° Oechsle, and was fermented down to off -dry levels of residual sugar (24 g/l). It offers a beautiful nose made of pear, grapefruit, anise, barbeque herbs and creamy elements. The wine is nicely playful and almost dry-tasting on the zesty and mineral infused palate and leaves a direct but hugely satisfying feel of finely sizzled orchard fruits and grapefruit-infused acidity. The after-taste is nicely tart. This is a gorgeously refreshing expression of Kabinett Feinherb. 2023-2033!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.