Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Vino Amore

Enchanté mes meilleurs amis du vin!

Vino Amore – Wijn

Wijn is altijd mijn grote passie geweest, vanwege de eeuwenoude historie, het vakmanschap, de natuur en schoonheid en niet te vergeten de liefde voor het vak van de wijnmaker! Geuren en smaken kunnen de mooiste associaties en beelden oproepen. Geuren en smaken uit zelfs oude tijden. Denk bijvoorbeeld aan kersen, ananas, leer, koffie, mandarijn, of typische geuren van “vroeger” zoals bijvoorbeeld de Fortuin ijsbonbon. Maar ook bloemige alpenweide, boerenschuur, stalmest, een vers gemaaid grasland, cassis, slagroom, vanille. En een mens kan er van alles bij denken, voelen, fantaseren, terugkijken…… Franse zomeravonden, Italiaanse vergezichten, Spaanse siësta’s, Duitse wijnbergen, noemt u maar op. Wijn proeven is altijd genieten, een feest. Wijn is aards maar tegelijkertijd ook “hemels”. Wijn is een eindeloze ontdekkingstocht zonder eindpunt. Wijn is nooit hetzelfde! Vandaar mijn passie voor ‘echte wijnen’. Ga mee op de ontdekkingstocht van geur, smaak en beleving!

Hoe kwam het zo?

Vino Amore - Rijn en MoezelwijnenIk ben Peter Taams, geboren in het wijnjaar 1964, in de Bourgogne een topjaar! Rond 1985 kwam ik met Duitse wijnen in aanraking, de reden was dat mijn zus een Duitse tandarts aan de haak sloeg en deze boeiende man had een wijnkelder! Daarin lagen zo’n 1.200 flessen en dat fascineerde mij mateloos. En omdat ik ook van boeken hield schafte ik de toenmalige must-have aan voor wijnliefhebbers Duits namelijk de atlas van Rijn en Moezelwijnen van Robert Leenaers en Hans Jorissen. Vervolgens duurde het niet lang of ik kende het werk uit mijn hoofd! Het boek heb ik nog steeds, maar beide schrijvers zijn helaas al overleden. In de jaren die volgden was ik met wijn in de weer, maar het was nog hobby. De ontwikkelingen in Duitsland volgde ik op de voet en bezocht ook bijna alle wijngebieden. Maar ondertussen was ik ‘gepokt en gemazeld’ in Finance en IT, en was ook werkzaam in internationale bedrijven als Unilever, TLC Marketing en Touch Incentive Marketing. Omdat ik mijn talen spreek vond ik dat fantastisch, die internationale component. Inmiddels aangeland in 2015 had ik de wens iets voor mijzelf te beginnen waar met name die internationale component in aanwezig was, en samen met de aanwezige passie voor met name Duitse wijnen kon dat alleen maar wijn worden! Zo gezegd, zo gedaan, ik opende Vino Amore bij de KvK en schreef mij in voor SDEN3 en dat vond ik al fantastisch. Na afloop bleek dat de Vinologie opleiding van de Wijnacademie al vol geboekt was, dus schreef ik in op WSET3. Een heel andere opleiding, internationaal verankerd, in het Engels en op het examen ook nog eens open vragen. Maar het lukte allemaal en ik bleek een goed proever, met dank aan mijn smaakpapillen natuurlijk. In september 2016 begon ik met de vakopleiding Vinologie bij de Wijnacademie in Maarn welke ik maart 2019 afrondde. De wijnacademie verzorgde een prachtige diplomauitreiking in het Grand Hotel Karel V te Utrecht. Een boeiende tijd, waarin wijn de hoofdrol speelde, maar ook een lastige omdat allebei mijn ouders in die periode overleden. Inmiddels ben ik dan Registervinoloog en ingeschreven bij de Verenigde Vinologen Nederland en het Kwaliteitsregister Vinologen.

Passie voor de ware aard van wijn

Vino Amore is een naam die tot de verbeelding spreekt. Dat is ook de bedoeling. Vino Amore wil graag wijnen leveren die de passie voor wijn in ons naar boven haalt. Het liefst iedere dag. Maar attention, max twee glazen gemiddeld per dag, voor de gezondheid! Opeens is daar een wijn die je opvalt, plezier geeft, “gewoon” een lekkere wijn! Een wijn waardoor je méér van wijn wilt weten en waardoor je ook méér bétere wijnen wilt gaan drinken! Vino Amore gaat verder dan de gemiddelde webshop, slijter of supermarkt. Wij kiezen onze wijnen met aandacht en bewaren die met aandacht, onder de juiste omstandigheden! Vino Amore heeft passie voor de ware aard van wijn. Dat betekent dat wij wijnen beoordelen naar hun aard, waar komen ze vandaan? –  wat is het klimaat?  – hoe is de bodem samengesteld? – hoe wordt de wijn gevinifieerd? Allemaal factoren die een belangrijke rol spelen als het om de uiteindelijke wijn gaat! Onze klanten zijn particulieren die gewoon een lekkere wijn willen drinken en bedrijven. Onze missie is u een goede wijn te leveren waar u genoegen aan beleeft! Persoonlijk advies is onze kracht!

Jaargangen

U zult tevergeefs naar jaargangen zoeken bij mijn wijnen. Intern hou ik dat zeker wel in de gaten en ik geef bij mijn wijnen altijd de informatie “drinken van – tot”, hetgeen natuurlijk zeker afhankelijk is van de jaargang! Maar de slogan ‘Passie voor de ware aard van wijn’ heeft als ultieme consequentie dat ik wijn als natuurproduct zie. Dat gezegd hebbend vind ik het niet ethisch om alleen in goede jaren wijn af te nemen van den wijnboer. Den wijnboer kan ook niets doen aan het verloop van het jaar, hij kan desondanks een goede wijn maken in een minder jaar. Dus feitelijk zeg ik: ‘zou ik het goede van den wijnboer drinken en hem laten zitten met een mindere jaargang?’ Dat laatste vind ik verwerpelijk. Bovendien, hier gaat ook de 80-20 regel op. Bij 80% van de wijnen doet de jaargang er niet heel veel toe. Het zal duidelijk zijn dat ik een variatie in jaargangen zie als consequentie van het feit dat wijn een natuurproduct is. En natuurlijk zitten daar verschillen in. In een vallei in Chili waar 300 dagen per jaar de zon schijnt zullen jaargangen (afgezien van de typische uitdagingen van warmere gebieden) minder verschillen dan bijvoorbeeld in een grillig cool climate gebied waar zon, hagel, nachtvorst, om maar wat te noemen, ieder jaar schering en inslag zijn. En sommige gebieden, zoals de Saar bijvoorbeeld, profiteren van de klimaatveranderingen zodat je wellicht moet spreken over onderscheiden jaargangen i.p.v. mindere jaargangen. Dus ja, aan de andere kant, in de Bourgogne bijvoorbeeld, sowieso een mijnenveld, is de jaargang weer een stuk belangrijker. Om over na te denken: In een uitgebreid interview met Jordan P. Ross van Enology International beschreef Egon Müller IV 1987 als ‘het laatste slechte jaar’ dat zijn wijnmakerij meemaakte. Desondanks zei hij dat de oude wijnstokken en leisteen rijke bodems van de Scharzhofberger-wijngaard dat jaar nog steeds “zeer smaakvolle wijnen” opleverden. De moraal van mijn verhaal: Natuurlijk zadel ik mijn cliënten niet op met slechte jaargangen – de jaargang speelt een rol – maar altijd in de context van het terroir en de wijn zelf!

Ga naar de informatiepagina over bestellen!

Vino Amore

Of neem contact op via info(at)vinoamore.nl!

 

Vino Amore

17 Reacties

 1. Judith Lagendijk

  Ha Judith, zijn de wijnen in de smaak gevallen?

  In één woord: Super!
  Veel mensen die een compliment gaven over de wijnen! Nog één fles over, dus dat zegt ook genoeg!

  Reageren
 2. Theo Mulders

  Enorme dank en fijn geregeld!

  Reageren
 3. Ik heb de wijn ontvangen! Bedankt voor het snelle opsturen van de wijnen!

  Reageren
 4. Daniël

  Dag Peter,

  De wijn heb ik gisteren in goede orde ontvangen. Overigens ook een prachtig houten doosje; ik ben er erg blij mee!

  Met vriendelijke groet, Daniël

  Reageren
 5. Ashlin Stolwijk

  Beste Peter,

  Ik heb de flessen Pyrène L’ Incomparable Manseng zojuist ontvangen! Heel veel dank!

  Reageren
 6. Jos van der Lans

  Wijn ontvangen! Bedankt!!

  Reageren
 7. Theo Mulders

  Beste Peter,

  Snel en fijn geregeld waarvoor dank!

  Reageren
 8. Marja van der Haar

  Voor in ons kerstpakket een heerlijke wijn via Vino Amore besteld met als toppunt dat Peter de wijnen zelf kwam brengen (1 uur en 45 minuten heen en ook weer terug). Wat een service! Uiteraard een praatje kunnen maken en Peter is een echte wijnliefhebber en expert op het gebied van wijnen. Wij hadden geen betere keuze kunnen maken dan de wijnen via Peter van Vino Amore bestellen. Bedankt!

  Reageren
 9. Esther Scheurwater

  Gefeliciteerd met het behalen van de module 4 Proeftechnisch (blindproeven) van de Vinologen opleiding aan de Wijnacademie!

  Reageren
 10. Esther

  Vino Amore straalt vakmanschap uit! Maar dat niet alleen, ook de website mag er zijn! De wijnen worden met zorg uitgekozen en voorzien van een boeiende beschrijving! Ik vind de Vino Amore wijnen erg lekker, ik ben nog nooit teleurgesteld! Vino Amore blijft zich zo te zien ook ontwikkelen, SWEN3, WSET3, Vinologenopleiding. Ook wat proeverijen en geschenken betreft is Vino Amore een aantrekkelijke partner, kwaliteit staat altijd bovenaan! Ik gun Vino Amore een gouden toekomst!

  Reageren
 11. Dr. Franz Werner Michel

  Dear Mr. Peter Taams,

  Also on behalf of my daughter Catharina Mauritz, I wish to thank you for your kind visit at the VDP-Mainzer Wine Börse and for your careful degustation of my VDP- estate bottled Hochheim Riesling from my family estate DOMDECHANT WERNER. I have noted with pleasure your sincere interest to include my VDP- Riesling DOMDECHANT WERNER in your portfolio of fine German Riesling. I have seen in your website excellent Riesling from Mosel – Bischöfliche Weingüter, Van Volxem, also Egon Müller; and from the Pfalz Müller-Catoir and Theo Minges: Congratulation!

  Reageren
 12. Rijnie Op den Brouw

  Wij hebben genoten van de wijnen!

  Reageren
 13. Margriet den Hartog

  Mooie wijnlijst heb je en interessante beschrijvingen!

  Reageren
 14. Jeanette

  Du hast eine schöne Firma und Auftritt im Internet, gratuliere, wir sind alle ganz begeistert!

  Reageren
 15. Patricia O'Malley

  Hi Peter, congratulations on your website!

  Reageren
 16. Vino Amore

  Dank je wel Anne Margriet! Leuk om te lezen! Vino Amore kijkt uit naar je volgende bestelling! Gezondheid!

  Reageren
 17. Anne Margriet

  Tijdens een gezellige wijnproeverij kennis gemaakt met Vino Amore. Thuis drinken we vaak een wijntje wat uit de supermarkt komt maar na het proeven van de heerlijke wijnen van Vino Amore gaat dat niet meer gebeuren! Geweldig interessant om zo veel informatie te krijgen over de wijn. Voortaan geen wijn meer uit de supermarkt maar alleen nog van Vino Amore!

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.