Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Vino Amore wijnproeverij gezellig en leerzaam!

Vino Amore wijnproeverij – waarom zou u een wijnproeverij bij Vino Amore boeken?

Vino Amore wijnproeverij – Goede vraag, er zijn namelijk meerdere aanbieders als het om een wijnproeverij gaat. En ja, je kunt ook bij jan-en-alleman een auto kopen maar dat is ook niet in alle gevallen verstandig! Allereerst, Vino Amore heeft geen verdienwijnen, wijnen waarbij het doel is om er geld mee te verdienen maar het af laten weten als het op wijn aankomt. Wij zijn ook geen wijnamateurs die wijn leuk vinden en dat is het dan zo’n beetje. Neen, wij hebben passie voor wijn, zijn professionals die ons leven lang blijven leren over wijn! Aan de andere kant houden wij niet van blabla, een trouwdag kan onvergetelijk zijn maar om dat soort terminologie aan een wijnproeverij te hangen vinden wij overdreven. Het moet vooral gezellig en leerzaam zijn onder het genot van mooie wijnen! En de ervaring leert dat je dan zomaar een avond onderweg bent waarin het ook heel gezellig is en je ongemerkt al in de volgende dag bent aangeland!

Vino Amore wijnproeverij

Hoe ziet een Vino Amore wijnproeverij er uit?

Een wijnproeverij kun je invullen zoals je maar wilt. Mogelijkheden te over:

 • vergelijken van wijnen uit verschillende werelddelen;
 • karaktervolle kwaliteitswijnen vergelijken uit diverse wijnstreken die meer kenmerkend zijn voor de streek en ook een hogere kwaliteitsklasse hebben;
 • topwijnen.

Een voorbeeld van een proeverij (2021)

Een wijnproeverij heeft diverse ingrediënten nodig – Vino Amore verzorgt het volgende:

• glazen en verdere benodigdheden;
• wijnen;
• proeven met uitleg & proefformulieren;
• u kunt de wijnen na de proeverij bestellen;
• een gezellige en boeiende beleving!

U zorgt voor:

• een geschikte locatie met voldoende ruimte voor de aanwezigen (wijn proeven op een kluitje is lastig en niet fijn);
• gemotiveerde wijnliefhebbers;
• bijpassende hapjes (wij geven u suggesties).

Proeven en beleving!

Neus

Draai voorzichtig rondjes met je glas en ruik kort en krachtig in het glas. Wat ruik je? Fruit, bloemen, kruiden of aarde? Dit zijn de aroma’s in de wijn. Wat je ruikt is vaak een persoonlijke associatie. Maar vaak heeft een druif wel een specifieke geur die te maken heeft met de druif of de productie.

Tannine

Proef je een strakke, drogende smaak op je tong? Dan bevat deze wijn waarschijnlijk veel tannines. Tannine is een natuurlijk polyfenool, een element in planten. In het geval van wijn komt het uit de druivenschillen, steeltjes en pitten of uit nieuwe houten vaten waarin wijn rijpt. Omdat witte wijn zonder schillen vergist, heeft witte wijn niet die drogende smaak in de mond.

Pallet

Trekken je wangen naar binnen na een slok wijn? Krijg je een uitdrogend gevoel in je mond? Dan is de wijn wrang. De tannines van deze wijn zijn dan waarschijnlijk nog te jong. De wijn wordt in dit geval meestal zachter na enkele jaren rijping. Ook kan het zijn dat het een hele slechte oogst was met onrijpe druiven. Dan zullen de tannines helaas voor altijd ‘wrang’ blijven.

Balans

Zoetheid, zuurgraad, tannine, alcohol en body. Deze basiskenmerken identificeer je wanneer de wijn je smaakpapillen raakt. Je proeft een gebalanceerde wijn wanneer er een goede balans is tussen deze bovenstaande kenmerken.

Body

De body van een wijn geeft de structuur van de wijn weer. Neem een slok en laat de wijn in het midden van je tong liggen. Hoe voelt de wijn in je mond? Is het zwaarder dan water? Dan heeft de wijn op z’n minst medium veel body. Zo heb je het over een wijn met weinig- of juist veel body. Zoetheid, zuurgraad, tannine en alcohol zijn van invloed op de body van een wijn.

Alcohol en zo…

Als we praten over een zware wijn, dan wordt hier een wijn met veel alcohol en weinig zuur (of veel suiker). Ook kan het zijn dat de wijn veel tannine bevat. Je vindt het alcoholpercentage op het etiket, en je proeft het natuurlijk.

De afdronk

Heb je een slok genomen (of net weer uitgespuugd)? Dan is dit de smaakindruk die je direct hierna hebt gekregen. Hoe langer en intenser je de smaak van de wijn proeft, hoe langer de afdronk en hoe beter de wijn. Over slikken of spugen zijn veel meningen. Bij het proeven van meerdere wijnen is spugen aan te bevelen, het vermogen op te proeven blijft dan meer intact.

Vindt u het leuk om belevenissen cadeau te doen waarmee u samen herinneringen maakt? Als u echt wilt uitpakken, kunt u ook een wijnproeverij cadeau geven! De wijn-expert komt dan 8 wijnen laten proeven met uitleg, waar u met 8-12 personen van kunt genieten. Kosten zijn €19,95 per persoon, maar dan hebt u ook een uniek cadeau en een hele leuke avond!

Wij zullen voor u dan een passende offerte maken!

Mogelijk nu al boeiende proefwijnen:

Weingut Johannes Fischer Bocksteinhof!

Weingut Blees Ferber import van prachtige gastronomische wijnen!

Boek uw Vino Amore wijnproeverij

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres (verplicht)

  Uw postcode (verplicht)

  Uw woonplaats (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoon (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

   

  Vino Amore wijnproeverij