Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Vino Amore smaakprofiel

Vino Amore smaakprofiel

Vino Amore smaakprofiel – Door het vastleggen van uw smaakprofiel, uw voorkeuren voor wijn, kunnen wij u nóg beter van dienst zijn met de Vino Amore wijnen!

Vino Amore smaakprofiel – smaken

Er zijn heel veel smaken en smaakprofielen. Neem bijvoorbeeld deze.

Rood

Licht, soepel en fruitig
Vriendelijke, lichte rode wijnen met een fruitig karakter, een soepele structuur en subtiele smaken. Geuren van fruit en kruidigheid zoals thijm en rozemarijn. Gemaakt van bijvoorbeeld Gamay, Cabernet Franc, Pinot Noir of Merlot.

Volle rode wijnen met een zachte én krachtige smaak. Vaak geuren van bramen, hout, vanille en kruidigheid. Mooie diepe paars-rode kleur. Kenmerkende wijnen in deze categorie zijn Franse wijnen van Cabernet en Merlot of Pinot Noir, Italiaanse wijn van Sangiovese of Californische wijn.

Rijke en complexe wijnen met een intense smaak en lange afdronk. Vaak een breed palet aan geuren van fruit, kruiden en specerijen en bij rijpere wijnen tertiaire geuren zoals leer en tabak. Bij gerijpte wijnen vaak een dieper robijnachtige kleur. Kenmerkende wijnen in deze categorie zijn Grands Crus uit Bordeaux, Italiaanse topwijnen zoals Barolo, Brunello en de Super Tuscans, Châteauneuf –du-Pape, Tempranillo’s uit Toro en Ribera del Duero, krachtig rood uit de laars van Italië (Taurasi/Salento).

Wit

Frisse, jonge witte wijnen met een strak mondgevoel, een heldere kleur en frisse fruitige geuren. Gemaakt van bijvoorbeeld Sauvignon Blanc, Grüner Veltliner of Prosecco.
Kenmerkende wijnen in deze categorie zijn Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland, Verdejo uit de Rueda, Colombard uit de Gers of Albariño uit Rías Baixas.

Volle witte wijnen met een ronde smaak en zacht mondgevoel, een heldere gouden kleur en frisse en romige geuren. Gemaakt van bijvoorbeeld Chardonnay, Semillon of Viognier.
Kenmerkende wijnen in deze categorie zijn Californische Chardonnay, Viognier uit Frankrijk.

Intense en rijke witte wijnen met een complexe smaak en lange afdronk. Kleur loopt uiteen van blinkend lichtgeel naar goudgeel. Gemaakt van bijvoorbeeld Riesling of Chardonnay.
Kenmerkende wijnen in deze categorie zijn Riesling of Gewurztraminer Alsace Grand Cru, Chablis uit de Bourgogne of een Grand Blanc uit de Bordeaux. Vaak houtgelagerd.

Ieder profiel heeft wel zo zijn beperkingen – zo ook het onze. Het is handig om het profiel in te vullen bij een open bestelling of een abonnement!

Vino Amore smaakprofiel – Stuur ons uw smaakprofiel

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres (verplicht)

  Uw postcode (verplicht)

  Uw woonplaats (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoon (verplicht)

  Uw geboortedatum (verplicht)

  Kleur van de wijn


  Wijnbouw: Biodynamisch – holistische kijk op wijnbouw en biodynamische kalender / Biologisch – geen kunstmest en niet biologische bestrijdingsmiddelen / Duurzaam – met aandacht voor de natuur / Terra Vitis – duurzame kwaliteitswijnen met een groot respect voor mens, natuur en milieu


  Wit & Rosé - voorkeuren


  Rood - voorkeuren


  Gewenste prijsklasse (verplicht)


  Bericht aan Vino Amore (verplicht)

  Vino Amore smaakprofiel