Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Mare Magnum – Crudo – Nero d’Avola & Cabernet Sauvignon

Crudo - Nero d'Avola & Cabernet Sauvignon

Mare Magnum

Crudo – Nero d’Avola & Cabernet Sauvignon! Het is algemeen bekend vandaag dat er vele wijnmakers zijn in de wereld die in staat zijn hoge kwaliteits wijnen te produceren. Overigens zijn er ook nog vele die dat niet doen, maar dat terzijde. Maar terwijl er zeker een goede selectie van dure wijnen beschikbaar is, is de meeste vraag eigenlijk naar kwaliteitswijnen tegen redelijke prijzen. Dat is het segment waar Mare Magnum zich met verve op richt! En dat lukt ze uitstekend, denkend aan de succesvolle Chunky Red Double American Oak en de Crudo Cataratto Zibibbo, wijnen waar wij enthousiast over zijn! Takis Soldatos en Mario Calzolari hebben de afgelopen 20 jaar leidinggevende functies in de wijnindustrie bekleedt. Door samen te gaan werken hebben ze Mare Magnum gecreëerd, een nieuw wijnbedrijf met productie in verschillende regio’s van Italië, zoals Apulië, Abruzzo, Sicilië en Veneto. Daarnaast reist hun internationale team wijnmakers de hele wereld rond, werkt samen met lokale producenten en creëert aantrekkelijke en moderne wijnen. Mare Magnum is momenteel betrokken bij diverse wijngaarden in Frankrijk, Spanje, Zuid-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. In elk land en met elke wijn zijn hun ultieme doelen een uitstekende waarde voor het geld en een goede wijn in een aantrekkelijke en innovatieve verpakking.

Crudo – Nero d’Avola & Cabernet Sauvignon

Na de witte Crudo Catarratto Zibibbo is er nu het volgende succes nummer namelijk de rode Crudo wijn. Hij is gemaakt op het warme eiland Sicilië van de druivenrassen Nero d’Avola en Cabernet Sauvignon. De vele zon en sterke wind vanaf zee maken dat de druiven vol worden maar ook genoeg koelte hebben gehad. Hierdoor ontstaat er een rijke dikke wijn die door vele zal worden gewaardeerd. In de geur een breed bouquet van zowel rood als zwart fruit aangevuld met licht tonen van peper, zoethout en lavendel. De smaak is echt zijdezacht en romig, hij mag lichtjes gekoeld gedronken worden maar dat is niet noodzakelijk. In de smaak ontdekten wij in deze Crudo Nero d’Avola Cabernet Sauvignon nuances van kersen, kleine besjes en bramen maar ook wat lavendel en kruiden. Wat een heerlijk glas wijn!

Crudo – Nero d’Avola & Cabernet Sauvignon

  • Aroma: Fruitig aroma van donkere bessenvruchten zoals zwarte bessen, kersen en pruimen, noten, drop en eik;
  • Smaak: Medium-bodied, vers fruit geur met hints van kruiden gecombineerd met zachte zuren en een mooie rondeur;
  • Food pairing: Gaat zeer goed met rood en wit vlees, zeevruchten met rode saus en diverse pasta gerechten. Het best opgediend bij 16 C.;
  • Productie en rijping: Nero d’Avola en Cabernet Sauvignon worden afzonderlijk gefermenteerd in roestvrijstalen tanks met dagelijks overpompen van de most. Na de malolactische omzetting wordt de helft van de Cabernet Sauvignon voor een bepaalde tijd in eiken gerijpt om het gewenste niveau van rondeur te verkrijgen en vervolgens met het overblijfsel van de Cabernet Sauvignon gemengd te worden. De twee variëteiten worden vervolgens samengevoegd voor de laatste cuvée van deze Crudo Nero d’Avola Cabernet Sauvignon! Alcoholvolume: 14%.