Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Giol Pinot Grigio spumante extra dry

Giol Pinot Grigio spumente extra dry

Giol Pinot Grigio spumante

Giol Pinot Grigio spumante – Azienda Agricola Giol ligt in het hart van San Polo di Piave, op 35 km afstand van Venetië (Veneto) en is het oudste prosecco huis uit Italië (1427). Het handelsmerk van dit wijnhuis is het tegenwoordig onbewoonde kasteel Giol. Hier liggen in de kelders, onder toeziend oog van de jonge Venetiaanse wijnmaker Vittorio Carraro, de wijnen te rijpen, achter meters dikke muren en daardoor op een constante temperatuur. De recente geschiedenis van het kasteel en de wijnkelders gaat terug naar de gebeurtenissen rond 2 families: eerst de Papadopoli familie en later de Giol familie. De graaf Papadopoli, een Venetiaanse bankier, gebruikte het kasteel als zijn zomerverblijf en verliet Venetië tijdens die maanden om de supervisie te houden over oogst op zijn oneindig landgoed. In 1923 verkocht de familie het enorme landgoed met meer dan 60 geannexeerde boerderijen en het kasteel aan commandant Giovanni Giol. Hij was net teruggekeerd uit Zuid-Amerika na een zeer succesvolle emigratieperiode. Hij betrok het kasteel en ging verder met het werk van de graaf. Met behoud van de structuur en de oude wijnkelders, bouwde hij een tweede vaten kamer, nog steeds bekend wegens zijn afmeting en charme. Na de bijdragen van de volgende drie generaties is het volledige complex in een uitstekende staat en is er een wijnhuis overgebleven waar geweldige wijnen worden geproduceerd. Allen van biologische druiven gemaakt, veganistich, soms ook zonder toegevoegd zwavel en met relatief lage alcoholpercentages.

Giol Pinot Grigio spumente extra dry

Wijn van de maand

De fantastische, intelligente en bescheiden wijnman, Vittorio Carraro luistert meer dan dat hij praat. Zo ving hij uit een van onze gesprekken op dat een levendig bruisende ‘Spumante’ van 100% pinot grigio druiven ons wel zou bekoren. In alle stilte ging hij aan de slag en opeens was de wijn er. Gebotteld in een heldere, wat stompe fles ziet deze spumante er twee keer duurder uit dan hij in werkelijkheid is. Onder de Champagnekurk zit een juweeltje verpakt. Zacht en beschaafd geurend met tonen van wit en geel fruit, ook een kleine hint van anijs. In de mond is er maar een omschrijving, ‘ROMIG’ want wat heeft deze meesterlijke wijnmaker hier iets moois neergelegd. Zacht, romig, perfecte mousse, nét niet strakdroog. En juist die hele kleine ronding maakt deze Pinot Grigio Spumante zo super aantrekkelijk. Gezien de unieke kwaliteit een regelrecht koopje!

Giol Pinot Grigio Spumante Extra Dry informeer naar de verkrijgbaarheid!

  Gratis thuisbezorgd in de Drechtsteden vanaf een doosje 6 flessen! - Verzenden: bijkomende porto 9,= t/m 30 kg vracht (3 dozen van van 6 - afwijkende tarieven voor grote flessen) - levering na ontvangst vooruitbetaling op factuur! (Tussentijdse) prijswijzigingen, jaargangen en drukfouten voorbehouden!

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres (verplicht)

  Uw postcode (verplicht)

  Uw woonplaats (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoon (verplicht)

  Uw geboortedatum (verplicht)

  M/V (verplicht)

  Uw bestelling