Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Wijnproeverij Rotary Papendrecht

Wijnproeverij Rotary Papendrecht

Wijnproeverij Rotary Papendrecht – Op donderdag 30 maart 2017 mochten wij onze diensten aanbieden voor een Wijnproeverij van de Rotary Papendrecht bij de Portier in Alblasserdam.

Wat doet de Rotary?

De Rotaryclubs in Nederland maken deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotary International. Rotary International telt 530 districten in 200 landen en geografische gebieden. Er zijn 34.000 clubs met in totaal 1,2 miljoen leden. Aan het hoofd staat de President Rotary International. Deze wordt bijgestaan door de Board of Directors.

Een Rotaryclub is een plaats waar je in alle openheid kunt praten over mogelijkheden en ontwikkelingen die spelen in beroep of het privéleven, waar je van anderen kunt leren. Rotarians komen wekelijks enkele uren bijeen op een vaste dag, locatie en tijdstip tijdens een lunch, diner of drankje (afhankelijk van de club). Enkele vaste onderdelen zijn het beroepspraatje (vakvoordracht), levensbericht (persoonlijk verhaal dat volgens afspraak binnen de club blijft) en het bespreken van lopende of toekomstige serviceprojecten. Leden hebben in principe de verplichting om zoveel mogelijk bij de bijeenkomsten aanwezig te zijn (‘Attendance’). Rotary is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Een Rotaryclub is samengesteld op basis van het zogenaamde classificatiebeginsel: een beroepsgroep wordt door een of hooguit enkele leden vertegenwoordigd. Deze leden onderscheiden zich in hun vak of beroep. Rotary werkt voor een clublid op twee fronten: door samen succesvolle projecten aan te pakken, ontstaat kameraadschap (‘fellowship’). Deze fellowship wordt ook wel omschreven als ‘de brandstof van de club’. Door de bijzondere onderlinge contacten groeien vaak vriendschappen voor het leven. Rotary reikt veel verder dan je eigen club: elke Rotarian is welkom in iedere Rotaryclub waar dan ook ter wereld.

Wat deed Vino Amore?

Wij mochten wijnen presenteren en laten proeven bij een scala aan hapjes. Onder andere serveerden wij mooie wijnen bij: Landbrood met smeerseltjes; fleur de sel boter, tappenade en aioli – Charcutterie – Streekkazen met truffelhoning – Vitello in een glaasje – Zalm met soja sesam dressing – Scampi’s in ailoi – Crushi (de variant op sushi) – Soepje van tomaat en basilicum – Yakitori, oosterse gemarineerde kipspiesjes en een mini broodje hamburger.

Vino Amore prijsvraag

Een leuk element tijdens de wijnproeverij was een spontane prijsvraag over wijn. De aanwezigen konden pittige vragen beantwoorden over wijn, uiteindelijk bleef er één iemand over die met een Rioja Magnum Crianza naar huis ging. Er was een glunderende winnaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.