Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Seminar kaas & wijn – Weingut Geheimer Rat Dr. von Bassermann-Jordan

Martin Darting - kaas & wijn

Kaas & wijn seminar – Martin Darting @ Weingut Geheimer Rat Dr. von Bassermann-Jordan

Op 25 februari 2017 togen wij van Vino Amore naar Deidesheim in de Pfalz om een seminar bij te wonen over kaas en wijn, twee onafscheidelijke vrinden. Midden tussen zo’n 40 Duitse sommeliers bevonden wij ons beide de enige twee Ollanders. Dat was geen probleem want wij zijn bekend in de regio en zeker bij Weingut Geheimer Rat Dr. von Bassermann-Jordan. Het seminar werd gegeven door Martin Darting, een grootmeester als het om “sensorik” gaat, smaken en de smaakpapillen. Wij kenden Martin al van een eerder seminar over chocolade en wijn.

Kaas & wijn

Kaas & wijn zijn niet alleen de beste vrinden, maar ook nog eens in tal van mogelijkheden te combineren. Deze middag vonden wij erg spannend omdat er natuurlijk Duitse wijnen geschonken werden, niet de minste overigens. Kaas, maar dan toch een aardig aantal kazen die niet uit Duitsland komen.

Welke combinaties hebben wij geproefd?

Onder andere:

Brie de meux – Brie de Meaux AOP is een Franse traditionele, rauwmelkse witte korstkaas van koemelk met het AOC- en AOP-keur. De naam komt van de de historische regio Brie, 50 km ten oosten van Parijs, en de stad Meaux – Bassermann-Jordan Pinot Noir & Grauburgunder.

Blaue Kornblume – Milde Deense blauwe schimmelkaas met roquefort schimmel – Bassermann-Jordan Gewürztraminer Auslese.

Coeur de paille – Franse gepasteuriseerde koemelk kaas uit Poitou-Charentes / Aquitaine / Limousin – Bassermann-Jordan Riesling Ancestrale en Bassermann-Jordan Grauburgunder.

De Comté – een Franse kaas, afkomstig uit de Jura, uit de Franche-Comté – Silvaner met ui/tomaten chutney.

Manchego – een Spaanse kaas uit de regio La Mancha, gemaakt van de melk van het schapenras Manchego. De kaas heeft een in Brussel geregistreerde beschermde oorsprongsbenaming en sinds 2007 ook de strengere, Spaanse variant denominación de origen – Orange Riesling met aardbei/sinasappel/chili chutney.

Al met al een zéér leerzame, boeiende en calorie-rijke middag!

kaas & wijn

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.