Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Van Volxem Jahrgangspräsentation 2019

van Volxem Jahrgangspräsentation 2019

Van Volxem Jahrgangspräsentation 2019

Van Volxem Jahrgangspräsentation 2019 – Wij bezochten de vintage presentatie 2019 met première van de grandioze 2018er Grossengewächse in de historische Art Nouveau-hal van Van Volxem in het gehuchtje Wiltingen. Roman Niewodniczanski deed dit samen met de Luxemburgse topwijngaard Abi Duhr van Chateau Pauqué. De wijnproeverij werd vergezeld door culinaire lekkernijen van het sterrenrestaurant Alexander Kunz en kaasspecialiteiten van de Eiferer geitenzuivel Vulkanhof en Marchand / Nancy. En natuurlijk leuk dat Roman en Dominik Volk, de keldermeester, iedereen even afgaan om de hand te schudden! Van Volxem Jahrgangspräsentation 2019

Leisteen percelen en handmatig werk – zo kan de werkwijze op het historische Wiltinger landgoed worden samengevat. En eigenaar Roman Niewodniczanski geeft ook prioriteit aan de principes van duurzaamheid: bij de bouw van zijn nieuwe ‘Weinmanufaktur’, evenals bij de ontwikkeling van de wijnen, die plaatsvindt in vaten van topkwaliteit eiken. De vintage van 2018 toont de resultaten op de gebruikelijke kruishoogte – met een spectaculair goede Wiltinger Gottesfuss, die dit jaar weer wedijvert met de gebruikelijke Primus Pergentsknopp. Maar de middenklassers en basiswijnen overtuigen ook zeer zeker! De Ritterpfad Kabinett 2018 vond ik een geheel “eigen smoel” hebben en bekoorde mij absoluut!

Wij proefden in een prachtige ambiance de volgende wijnen:

 1. 2011 Van Volxem 1900 Brut Riesling Sekt
 2. 2018 Weissburgunder
 3. 2018 Windvogt Weissburgunder
 4. 2018 Schiefer Riesling
 5. 2018 Saar Riesling
 6. 2018 Saarburger Riesling VDP Ortswein
 7. 2018 Wiltinger Riesling VDP Ortswein
 8. 2018 Alte Reben Riesling
 9. 2018 Goldberg Riesling GG
 10. 2018 Volz Riesling GG
 11. 2018 Bockstein Riesling GG
 12. 2018 Scharzhofberger Riesling GG
 13. 2018 Altenberg Alte Reben Riesling GG
 14. 2018 Gottesfuß Alte Reben Riesling GG
 15. 2018 Scharzhofberger Pergentsknopp Riesling GG
 16. 2018 VV Riesling
 17. 2018 Rotschiefer Riesling Kabinett feinherb
 18. 2018 Grand Opening Riesling Kabinett feinherb
 19. 2018 Ritterpfad Riesling Kabinett feinherb GL
 20. 2018 Bockstein Riesling Kabinett GL
 21. 2018 Bockstein Riesling Spätlese GL
 22. 2018 Altenberg Riesling Auslese GL

Van Volxem Jahrgangspräsentation 2019 – Château Pauqué Domaine Abi Duhr & fils

Begonnen op het wijngoed van zijn familie, Domaine Abi Duhr & fils, is Abi Duhr inmiddels met zijn eigen Château Pauqué uitgegroeid tot een van de pioniers van de Luxemburgse wijnbouw. Hij geldt als een van de voorlopers bij het maken van terroirwijnen, waar veel andere wijnboeren de druif vooral voor het voetlicht willen brengen. Abi Duhr is echter van mening dat er een volgende stap moest worden gemaakt. Naar wijnen met een duidelijke terroir expressie en met meer diepgang en complexiteit. Vanuit dat idee creëerde hij in 1988 de ‘Clos du Paradis’, een wijn waarbij de wijngaard voorop stond en niet zozeer de druif. Het was de bekroning van een ontwikkeling van een aantal jaren, met veel vernieuwingen in het wijnmaken, zoals het gebruik van eikenhout (1982) en het toepassen van de appelmelkzure gisting oftewel de malolactische omzetting, het is feitelijk geen gisting (1987). Voor Luxemburg in die tijd revolutionaire vernieuwingen. Château Pauqué telt, na een recente aankoop van een hectare prachtige wijngaarden in het dorp Schengen, in totaal 4,5 hectare wijngaarden. Vrijwel alle stokken staan aangeplant op steile hellingen langs de Moezel, essentieel voor de beste kwaliteit. De wijngaarden zijn beplant met pinot blanc, elbling, auxerrois, riesling, pinot gris en chardonnay. De wijngaarden vinden we in de lieux-dits Mertert Herrenberg, Grevenmacher Fels en Paradäis, Wormeldange Nussbaum, Ehnen Bromelt, Stadtbredimus Dieffert en Fels en Schengen Fels, de enige wijngaard in het Luxemburgse deel van de Moezel op rode zandsteen. In zijn werk heeft Abi Duhr zich sterk laten beïnvloeden door de Franse, met name de Bourgondische manier van wijnmaken.

Wij proefden in een prachtige ambiance de volgende wijnen van Domaine Abi Duhr & fils, alles 2018 Château Pauqué:

 1. Bromelt
 2. Jungle
 3. Homelt
 4. Riesling “Sous la Roche-Rue”
 5. Riesling “Wousselt” D & T
 6. Pinot Gris “Schengen”
 7. Pinot Gris “Paradäis”
 8. Fossiles
 9. Château Pauqué
 10. Clos de la Falaise
 11. Clos du Paradis
 12. Enfer du Paradis
 13. R x S
 14. Riesling “Botrytis

Van Volxem Jahrgangspräsentation 2019

Van Volxem Jahrgangspräsentation 2019 – Trier City Skyliner

De Stad Skyliner met zijn 270 ton in de ware zin een echte zwaargewicht: de hoogste met 81 meter mobiele uitkijktoren in de wereld zal van 30 augustus en 6 oktober 2019 per dag maximaal 60 personen per rit in de lucht brengen. De City Skyliner, opgesteld op de parkeerplaats bij de Rode Toren in Mustor Strasse in de buurt van de Basiliek van Constantijn, biedt bewoners en gasten nieuwe perspectieven op Trier – en met de nieuwste technologie en hoog comfort.

Een rit duurt zeven minuten. Langzaam, lichtjes draaien gaat het omhoog. Op het hoogste punt is 72 meter de maximale rijhoogte van de City Skyliner. Ter vergelijking: de Porta Nigra, met zijn indrukwekkende 30 meter, is minder dan de helft van de hoogte. Degenen die aan de bovenkant van het platform arriveren, worden beloond met een uniek uitzicht op de stad. Bij mooi weer kan dit panoramische uitzicht zich kilometers ver uitstrekken. De zogenaamde “Gyro-toren” draait bij de ingang en uitgang en heeft een volledig van airconditioning voorziene hut met barrièrevrije toegang. Bovendien heeft de City Skyliner een lage geluidsemissie van minder dan 40 decibel. Een bar in de wachtruimte biedt bezoekers frisdranken. Bovendien is de cabine uitgerust met luidsprekers.

Wij hadden het geluk ter plaatse te zijn en maakten deze video!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.