Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Tenuta di Sesta Rosso di Montalcino

Tenuta di Sesta Rosso di Montalcino

Tenuta di Sesta Rosso di Montalcino – wijn van de maand!

Tenuta di Sesta heeft ongeveer 200 ha in bezit, bestaande uit 30 ha wijngaarden. Daarvan is 13,07 ha geregistreerd bij D.O.C.G. om Brunello di Montalcino te produceren, 7,4 ha voor Rosso di Montalcino D.O.C. en 10,86 ha is geregistreerd bij S.Antimo D.O.C. Het resterende gebied wordt grotendeels bedekt door 45 ha olijfgaarden en 55 ha graan. Sinds 1995 wordt de wijnmakerij beheerd door Giovanni Ciacci, die door zijn kinderen Andrea en Francesca wordt vergezeld op het gebied van bedrijfs- en agronomisch management. Voor de familie Ciacci halen traditionele veroudering in grote eiken vaten en vernieuwd beheer van wijngaarden het beste uit het grondgebied van Montalcino naar boven. Bij het beheer van de wijngaarden wordt rekening gehouden met klimaatveranderingen. Druivenras is Sangiovese Grosso. Geconcentreerde wijn met lichte vatrijping. De wijngaard ligt in Toscane, de wijngaard dicht bij ‘t klooster op 280m hoogte, met zuidelijke ligging. Herkomstbenaming D.O.C. Rosso di Montalcino.

Tenuta di Sesta Rosso di Montalcino

Deze Rosso di Montalcino krijgt 4 maanden rijping in groot Sloweens eiken en daarna 8 maanden in de fles. Heerlijk fruitig en jong! Lekker bij lam, harde kaas, varken, pasta/deegwaren, (veder)wild, zachte romige kaas en rood vlees!

Sangiovese

Sangiovese is het overheersende blauwe druivenras in Toscane. Sangiovese is een echte kameleondruif, die je in verschillende gedaantes kan tegenkomen. Je vindt er zowel droge als zoete stille wijn van, maar dit druivenras levert ook binnen de droge wijnen verschillende smaakstijlen, afhankelijk van de streek en appellatie waarin de druif gekweekt wordt, en van de vinificatiemethode. Hoewel wordt aangenomen dat de bakermat van sangiovese in Toscane ligt, heeft DNA-onderzoek uitgewezen dat dit ras gedeeltelijk uit het zuiden van Italië komt. Het ras is een kruising van ciliegiolo en calabrese di montenuovo (een ras uit Calabrië). Van de 43 appellaties in Toscane zijn er maar drie die sangiovese niet toelaten: DOCG Elba Aleatico Passito, DOCG Suvereto en DOC Sant’Antimo. Ook de diverse sangioveseklonen smaken uiteraard verschillend. In Montalcino en Montepulciano wordt bijvoorbeeld de kloon sangiovese grosso gebruikt – die in Montalcino brunello heet en in Montepulciano prugnolo gentile –, terwijl in andere appellaties sangiovese piccolo gebruikt wordt. Je merkt meteen wanneer sangiovese niet puur wordt gebotteld, maar het gezelschap krijgt van enkele percentages andere druivenrassen. De traditionele, pure stijl gaat verloren en de wijn krijgt een meer internationale uitstraling. Sangiovese verandert fenomenaal van karakter door veroudering. Daar waar jonge sangiovese typische kenmerken vertoont van rood (zure krieken, kersen) en/of zwart fruit (cassis of bramen) met leder en wat hout, ontstaan er na vele jaren uitgesproken tertiaire aroma’s die gaan van bosgrond of pels tot paddestoelen en zelfs truffels.

Tenuta di Sesta Rosso di Montalcino – prijsklasse IV € 15 – € 20 – prijs bij publicatie € 16,95

  Gratis thuisbezorgd in de Drechtsteden vanaf een doosje 6 flessen! - Verzenden: bijkomende porto 9,= t/m 30 kg vracht (3 dozen van van 6 - afwijkende tarieven voor grote flessen) - levering na ontvangst vooruitbetaling op factuur! (Tussentijdse) prijswijzigingen, jaargangen en drukfouten voorbehouden!

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres (verplicht)

  Uw postcode (verplicht)

  Uw woonplaats (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoon (verplicht)

  Uw geboortedatum (verplicht)

  M/V (verplicht)

  Uw bestelling