Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Stichting Dutch Baroque – jonge telg binnen de oude muziek!

Stichting Dutch Baroque

Stichting Dutch Baroque

Stichting Dutch Baroque is de jongste telg binnen de oude muziek.  Dutch Baroque is het jongst gevestigde barokensemble in Nederland en staat onder leiding van dirigent, organist en klavecinist Gerard de Wit. Gerard de Wit legt zich toe op het uitvoeren van vocale- en instrumentale oude muziek met gespecialiseerde musici.

Een nieuwe generatie topmusici stelt zich aan u voor met unieke en vernieuwende uitvoeringen van bekend- en onbekend repertoire. Dit gebeurt op locaties met een warme ambiance. Deze combinatie van passende atmosfeer en emotie van oorspronkelijke klanken ontlokken hét authentieke gevoel waar de musici van artistiek leider Gerard de Wit voortdurend op uit zijn! Maar de ambitie ligt hoog: uitvoeringen op topniveau, die de oren opnieuw openen voor de schoonheid van de barokmuziek. De oude muziek nieuw en sprankelend laten klinken, dat is waar de zangers en musici van Dutch Baroque o.l.v. barokspecialist Gerard de Wit voor staan!

Op woensdag 7 oktober 2015 presenteerde de stichting een uniek klavecimbelconcert in de Wilhelminakerk te Dordrecht. Op maar liefst vier klavecimbels werden werken uitgevoerd door de klavecinisten Ton Koopman en zijn vrouw Tini Mathot, Gerard de Wit en Patrizia Marisaldi.

De avond begon met werken voor drie en vier klavecimbels. Na de pauze namen wederom de vier klavecinisten plaats en klonken er 2 premières. Muziek van Antonio Vivaldi voor 4 violen en orkest, in een bewerking van Ton Koopman voor 4 klavecimbels en orkest. Het concert besloot met het geweldige, bekende concert voor vier klavecimbels van J.S. Bach naar Vivaldi.

Johann Sebastian Bach voerde zijn klavecimbelconcerten uit samen met zijn leerlingen en zonen. Met dit concert is er een soortgelijke situatie: Ton Koopman als meester met drie van zijn oud-leerlingen. Met werken van Bach en Vivaldi werd het een unieke, feestelijke avond! Het concert duurde 2 uur en na afloop was er de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten.

Saillant detail: de wijn werd verzorgd door Vino Amore!

 • Stichting Dutch Baroque - concert 7 oktober 2015 Wilhelminakerk Dordrecht

 

 

 

4 Reacties

 1. Gerard de Wit

  Smaakt in alle opzichten naar meer hoor Peter!

  1. Gerard de Wit

   En er komt ook meer! Op 18 en 19 december de Messiah van G.F. Händel met Dutch Baroque Orchestra & Dutch Baroque Vocal Consort. Iedereen is van harte welkom om te genieten van de heerlijke combinatie, kerst, muziek en wijn! (misschien ook wel met glühwein?) 🙂

 2. Hans vd Weg

  Een zeer geslaagde avond! Vooral de frisse bewerking van Vivaldi kon ons bekoren. Uniek om vier clavicinisten zo aan het werk te zien in deze mooie kerk. Voor herhaling vatbaar lijkt mij!

 3. Anne Margriet

  Een heerlijke avond met schitterende muziek uitgevoerd door top musici. En dan nog nagenieten met lekkere hapjes en een goed glas wijn uit de Vino Amore collectie: voor herhaling vatbaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.