Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

BRISK workshop blokfluit

BRISK

Op zaterdag 28 mei 2016 verzorgde Stichting Dutch Baroque de BRISK workshop blokfluit te Hendrik Ido Ambacht in samenwerking met Brisk Recorder Quartet.

BRISK workshop blokfluit

Het doel van deze dag was om de blokfluitspelers in de regio de gelegenheid te geven om deel uit te maken van een blokfluitorkest. De BRISK workshop blokfluit werd afgesloten met een concert waarbij alle cursisten de mogelijkheid kregen het geleerde ten gehore te brengen. Iedereen die blokfluit speelt, jong of oud, beginner of gevorderde, kon zich voor deze workshop inschrijven. De cursisten zijn in 4 niveaugroepen uiteengaan en onder leiding van één van de docenten hebben zij een aantal werken van J.S. Bach ingestudeerd.

De workshops werden verzorgd door de leden van Brisk Recorder Quartet. Tijdens het slotconcert gaven zij een miniconcert met diverse werken van J.S. Bach. Dit alles als opmaat voor het komende Bach Festival Dordrecht, waar BRISK meer van zich zal laten horen. Cursisten kunnen dit concert tijdens het festival met korting bezoeken!

Over BRISK

BRISK is een term uit de Engelse Consortmuziek. Deze aanduiding voor tempo en sfeer komt veel voor in de muziek van Purcell, Locke en tijdgenoten. Het woord betekent, levendig, wakker en snel.  En dat is ook precies wat BRISK recorder quartet Amsterdam is: een energiek, inventief en vernieuwend ensemble.

Alle mogelijkheden van het blokfluitkwartet worden voortdurend verkend en uitgebreid. Het aanbod van BRISK is opmerkelijk divers. Oude en nieuwe muziek wisselen elkaar voortdurend af. Het kwartet maakt bewerkingen van onbekend oud repertoire, en speelt ook erg veel nieuw voor hen gecomponeerd werk. Onverwachte muzikale combinaties en een vleugje humor creëren nieuwe luisterervaringen. De pers prees het spelplezier en de virtuositeit van het ensemble.

BRISK heeft een enorme verzameling blokfluiten die door bouwers uit de hele wereld speciaal voor hen gemaakt zijn. Een concert van BRISK is dan ook spectaculair om naar te kijken. De groep presenteert bijzondere projecten met de meest uiteenlopende gasten. Daar zijn bekende namen  uit de oude muziekwereld bij, maar ook specialisten uit het nieuwe muziek circuit. Deze programma’s zijn een unieke aanvulling op het Nederlandse kamermuziek aanbod. BRISK werkt veel samen met kunstenaars uit andere disciplines zoals, acteurs, regisseurs, filmers, schrijvers en vormgevers. BRISK treedt ook graag en vaak op voor kinderen. Met diverse succesvolle kindertheaterproducties bereikte het kwartet een groot jong publiek. Het ensemble is met oude en nieuwe muziek op meer dan tien cd’s te beluisteren, die allemaal zeer goede kritieken kregen. Contact met het publiek is heel belangrijk voor BRISK. Dat gebeurt door een ontspannen presentatie van de concerten, en door ontmoetingen vooraf met het publiek. De groep geeft ook vaak  workshops, en stimuleert daarmee het contact tussen de professional en de amateur .

Vino Amore verzorgde de wijn in de pauze en na het concert!

grapes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.