Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Wijnproeverij Rotary Dordrecht

Wijnproeverij Rotary Dordrecht

Wijnproeverij Rotary Dordrecht – Op donderdag 15 juni 2017 verzorgde Vino Amore een wijnproeverij voor de Rotary Dordrecht. Plaats delict was “De lachende Gans”, een sfeervol restaurant in Dordrecht Centrum en tevens thuislocatie van de Rotary Dordrecht. Ik was uitgenodigd door de Stadsorganist van Dordrecht, Cor Ardesch.

Wijnproeverij Rotary Dordrecht

Wat doet de Rotary?

De Rotaryclubs in Nederland maken deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotary International. Rotary International telt 530 districten in 200 landen en geografische gebieden. Er zijn 34.000 clubs met in totaal 1,2 miljoen leden. Aan het hoofd staat de President Rotary International. Deze wordt bijgestaan door de Board of Directors.

Een Rotaryclub is een plaats waar je in alle openheid kunt praten over mogelijkheden en ontwikkelingen die spelen in beroep of het privéleven, waar je van anderen kunt leren. Rotarians komen wekelijks enkele uren bijeen op een vaste dag, locatie en tijdstip tijdens een lunch, diner of drankje (afhankelijk van de club). Enkele vaste onderdelen zijn het beroepspraatje (vakvoordracht), levensbericht (persoonlijk verhaal dat volgens afspraak binnen de club blijft) en het bespreken van lopende of toekomstige serviceprojecten. Leden hebben in principe de verplichting om zoveel mogelijk bij de bijeenkomsten aanwezig te zijn (‘Attendance’). Rotary is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Een Rotaryclub is samengesteld op basis van het zogenaamde classificatiebeginsel: een beroepsgroep wordt door een of hooguit enkele leden vertegenwoordigd. Deze leden onderscheiden zich in hun vak of beroep. Rotary werkt voor een clublid op twee fronten: door samen succesvolle projecten aan te pakken, ontstaat kameraadschap (‘fellowship’). Deze fellowship wordt ook wel omschreven als ‘de brandstof van de club’. Door de bijzondere onderlinge contacten groeien vaak vriendschappen voor het leven. Rotary reikt veel verder dan je eigen club: elke Rotarian is welkom in iedere Rotaryclub waar dan ook ter wereld.

Wat deed Vino Amore?

Na het diner heb ik het een en ander verteld over Vino Amore en over één van de boeiendste zaken in de wijnwereld, het proeven van wijnen. Na een korte introductie over het proeven mochten de aanwezigen zelf aan de slag met twee wijnen, waarnaast we ook nog enkele wijnen schonken die we niet blind proefden. Omdat de weersomstandigheden erg warm waren had ik ook de QUINTA DA RAZA ALVARINHO DOM DIOGO VINHO VERDE BRANCO meegenomen. Die viel absoluut in goede aarde en daar was men erg enthousiast over, terecht overigens! Een gezellige avond met enthousiaste reacties!

Wijnproeverij Rotary Dordrecht

 

1 Reactie

  1. Cor

    Nogmaals dank voor de geweldige avond!
    Mooi om het zo op de website terug te zien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.