Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Vignoble des 2 Lunes

Les 2 lunes

Vignoble des 2 Lunes

De wijnen van “Vignoble des 2 Lunes” komen voort uit de knowhow die door de aderen stroomt van twee dames die de zevende generatie wijnbouw vertegenwoordigen. We hebben het over de zusjes Amélie en Cécile Buecher. Elke oogst betekent voor hun een nieuwe geboorte voor de wijnmakerij. Zij besteden bijzondere aandacht aan de verzorging van hun wijngaarden. Zij plukken de druiven met de hand, gevolgd door een zorgvuldige selectie van alleen de beste druiven uit elk perceel. De kwalitatief goede druiven geven een uitstekende blauwdruk voor hun typiciteit. De wijnen worden ook nooit piepjong gedronken omdat zij geloven in een rustgevende omgeving voor het opvoeden en ouderen van de wijn. Zij hebben bijna een obsessie voor het maken van mooie wijn, natuurlijk in goede harmonie met de natuur. Dit geld overigens niet alleen voor de wijn maar ook voor hoe de fles er uitziet, de verpakking en de sluiting. Biodynamisch by hart zou je kunnen zeggen!

Kwaliteit

De dames bezitten zeven generaties kennis om druiven van de hoogste kwaliteit te verkrijgen en om grote wijnen te ontwikkelen. De bereiding van de wijnen gebeurt met aandacht en passie die hen vervolgens in staat stelt om persingen gedurende vele uren uit te breiden tot maximaal aromatische verbindingen uit hun druiven te extraheren.

Amelie et Cecile Buecher

Amelie et Cecile Buecher

De dames geven er de voorkeur aan om te gaan voor volledige rijping, de temperatuurregeling tijdens de gisting van hun wijnen laat hen toe om het oorspronkelijke karakter van de druiven te behouden. Het is door dit meesterschap dat ze contrastrijke wijnen verkrijgen met een stevige zuurgraad en een goede typiciteit van de wijngaard. Vignoble des 2 Lunes is een van de weinige in de Elzas erkend door Demeter.Cécile Buecher

Cecilia is niet alleen wijnmaker, Cécile is bruisend, helder, interessant, gepassioneerd en speels; een grote glimlach, passie, deskundig advies en je bent in love with Alsace! Voeg daarbij haar typisch Franse Engels in charmante vorm en je vergeet de tijd! De wijnen van Les 2 Lunes zijn complex, rijk, delicaat en een perfecte overgang tussen de Bourgogne en de Elzas! Fijne bubbels, heerlijke wijnen en rijke bodem, grote wijnen en late oogsten om van te watertanden. Ik gun deze twee meiden een gouden toekomst!