Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Pratello Riesling sappig en zuiver uit bella Italia!

pratello riesling

Pratello Riesling – wijn van de maand

Familiebedrijf Pratello is gelegen aan de zuidwest zijde van het Gardameer. Hier werkt men al sinds 2004  100% biologisch en gecertificeerd. Volgens eigenaar Vicenzo Bertola was dit een logisch gevolg van hun levensbeschouwing. De bijzonder fraai gelegen azienda geldt als het ‘bio’voorbeeld voor de omgeving. Een echt familiebedrijf, iedereen doet mee, van mama in de keuken van het restaurant tot Vicenzo in het wijndomein. Met recht zijn ze trots op wat daar nu staat: van kamers, restaurant met zalen en wijndomein. Alles picobello in orde, een feest om te bezoeken en te logeren! (zie: pratello.com). Pratello produceert, op basis van authentieke druiven als Rebo, Manzoni, Gropello en Lugana echte gebiedstypische wijnen. Allemaal zeer overtuigend en expressief.  Heel logisch: de wijnmaker Emiliano Rossi (Ca dei Frati) staat zeer hoog aangeschreven en experimenteert graag met nieuwe technieken in combinatie met toepassing van natuurlijke gisten. Een echt wijnwonderkind!

Pratello Riesling

Pratello Riesling

Een elegant droge, fijne wijn van 100% Riesling Italico druiven gemaakt. Haast sappig te noemen met een heerlijk vleugje ‘citrus’ in geur en smaak. Prachtige bij witvis uit rivier of meer. Nou ja, met een bordje pasta gaat het ook erg goed, en dat gezegd hebbende, met vitello tonnato ook heerlijk. Kortom Pratello Riesling is een alleskunner. Grandioos, sappig en zuiver!Het is een wijn die uitstekend met witte gerechten gaat, zowel vlees als visgerechten als ook “gerookte” gerechten zoals risotto met gerookte kaas en spek, en soortgelijke gerechten. De wijn past goed bij vlees met room zoals escalope met kaas, gesneden vlees met tomatensaus, kip met groene olijven, haas, vegetarisch en niet te vergeten zalm! Een wijn voor persoonlijke plezier gecombineerd met de lokale cultuur.

Pratello Riesling – prijs bij publicatie € 16,95

  Gratis thuisbezorgd in de Drechtsteden vanaf een doosje 6 flessen! - Verzenden: bijkomende porto 9,= t/m 30 kg vracht (3 dozen van van 6 - afwijkende tarieven voor grote flessen) - levering na ontvangst vooruitbetaling op factuur! (Tussentijdse) prijswijzigingen, jaargangen en drukfouten voorbehouden!

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres (verplicht)

  Uw postcode (verplicht)

  Uw woonplaats (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoon (verplicht)

  Uw geboortedatum (verplicht)

  M/V (verplicht)

  Uw bestelling