Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Palomar – Chardonnay Reserva

Palomar - Chardonnay Reserva

Palomar – Chardonnay Reserva

Eigenaar en oprichter is Edward Tutunjian, afkomstig uit Armenië. Hij emigreerde naar de Verenigde Staten en groeide daar uit tot een succesvol Amerikaanse zakenman. Tijdens een vakantie in Chili viel hij als een blok voor dit mooie land en haar wijnen. Sinds de oprichting, elf jaar geleden, is het wijngaardbezit uitgebreid van één wijngaard, La Pancora, tot meerdere bezittingen in de wijngebieden: Colchagua Vallei (Apaltagua Estate, 60 ha.), Curico Vallei (La Pancora Estate, 60 ha.) en Maule Vallei (Huaquen Estate,140 ha.). Een team van wijnmakers, onder leiding van Chili’s meest beroemde oenoloog Alvaro Espinoza, draagt bij aan de sublieme kwaliteit van de wijnen.

Palomar – Viña la Pancora

Het wijnhuis Viña la Pancora, ligt in het centrum van de Colchagua Vallei op enkele kilometers van Santa Cruz. Deze zone is vooral bekend voor wijnen afkomstig van de druivenrassen: Cabernet Sauvignon, Malbec, Carmenère en Syrah. Colchagua Valley maakt onderdeel uit van de wijnregio: Central Valley. Ten zuiden van Colchagua ligt de Curico Vallei met de wijngaarden van La Pancora Estate. Hier vandaan komen excellente rode en witte wijnen van Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère, Gewurztraminer, Chardonnay en Sauvignon Blanc. De Maule Vallei kent veel subzones dus de diversiteit aan wijnen is groot. Vooral Cabernet Sauvignon, Merlot en Carmenère doen het hier erg goed.

Palomar – duurzaamheid

Het wijngoed werkt met een visie van duurzaamheid. Duurzaamheid is een filosofie die drie belangrijke doelen betreft: economische rentabiliteit, milieubescherming en eerlijke behandeling van werknemers. Viña Apaltagua begon twee jaar geleden met een Strategic Sustainability Plan, dat een structuur en raamwerk geeft aan alle initiatieven met betrekking tot duurzame ontwikkeling van de landbouw, industriële en commerciële activiteiten.  De structuur van dit plan is gebaseerd op de richtlijnen ontwikkeld door het “Global Reporting Initiative”, voor het opstellen van maatschappelijke verslagen, die de belangrijkste aspecten van elke dimensie laat zien. Denk daarbij bijvoorbeeld aan ethiek, milieubeleid, rapportage betreffende duurzaamheid, certificeringen, compostering, water management, ziekten en preventie, onkruidbestrijding, klimaatverandering, (lichtere) flessen, biodiversiteit enzovoorts.

Palomar – Chardonnay Reserva

De druiven voor deze Apaltagua Reserva Chardonnay komen uit Wijngaarden gelegen in de Casablanca Valley, een regio bekend om zijn mariene invloed, en de meest gunstige vallei in Chili voor de productie van premium witte wijnen. Na de oogst worden de druiven zorgvuldig vervoerd in bakken van 450 Kilogram naar de wijnmakerij en onmiddellijk verwerkt, om de druiven zoveel mogelijk intact te laten en zo het organoleptisch potentieel te koesteren. De Casablanca Valley heeft een klimaat in mediterrane stijl met koude en regenachtige winters. De zomers worden gekenmerkt door de aanwezigheid van ochtendvlagen die koeler temperaturen handhaven en vochtigheid toevoegen aan het droge terrein, maar deze verdwijnen rond de middag om plaats te maken voor een stralende zon die de hele middag op de wijngaarden schijnt.

Deze Chardonnay wordt geoogst in het midden van april (zuidelijk halfrond) wanneer de druiven een optimale volwassenheid bereikt hebben. Om zoveel mogelijk aroma’s te extraheren ondergaan de druiven een pre-fermentatie & maceratie van vier tot twaalf uur bij lage temperaturen (5 ° C of 41 ° F). Daarna vind vergisting plaats, 70% op RVS en 30% op eiken en ligt de wijn nog vier tot zes maanden “sur lie”. Dit resulteert in een vollere en complexe smaak van de wijn. Een mooie briljante gele tint, deze Apaltagua Reserva Chardonnay. Heerlijke, volle, rondborstige Chardonnay uit Casablanca Valley met accent op fruit. Goudgeel van kleur, nuances van citrus, abrikoos verweven met een romige toon van vanille en room. Sappige aanzet met een mooie diepgang van smaak. Accent op citrus met in de afdronk nuances van karamel en vanille, afkomstig van zes maanden houtrijping. Lange en sappige finale. Bijzondere vermelding: Top 2010 Bottlings after Earthquake in Chile, Food and Wine Magazine.  Bij o.a. Ceasar salade, gemarineerde kipgerechten, enchiladas gevuld met kip en courgette, gebakken zalm, gaucamole, Mexicaanse gerechten op basis van groente of wit vlees.

Bestel deze fantastische witte wijn