Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Cantine Lvnae Vermentino Etichetta Nera

Cantine Lvnae Vermentino Etichetta Nera

Cantine Lvnae Vermentino Etichetta Nera

Het wijndomein van Bosoni, Lunae, is gelegen in Ortonovo in de Provincie La Spezia, vlakbij de grens met Toscane. Hier, in Noord-West Italië in de kom waar de stad Genua ligt. Het ligt ingeklemd tussen drie interessante plekjes, aan de westkant rijdt je zo de stad Nice binnen met de salade Nicoise, in het Noorden kom je terecht in Piemont, het land van Barolo en witte truffel. Naar het zuiden rijd je Toscane binnen met krachtige pasta’s.  De wijngaarden van Cantine Lvnae-Bosoni liggen in de commune Ortonovo en blikken uit op de Ligurische zee.

Vermentino Etichetta Nera

De naam Lunae komt van de plaats Luni, een oude Etruskische en Griekse haven opgedragen aan de griekse god Selene (Luna voor de romeinen). Het huidige domein ligt op de heuvels van de Apenijnen, nabij de Middellandse Zee. Dit gebied heeft een lange wijn traditie. De Etrusken waren de eersten die in dit gebied van de maan hun wijnen maakten. Cantine Lunae heeft de lokale tradities hoog in het vaandel staan en men werkt met groot respect voor het land. Hun wijnen zijn dan ook gemaakt van de uit de regio afkomstige druivenrassen. Ook worden de druiven met de hand geplukt.

Wijn van de maand

Cantine Lvnae blinkt uit door het gebruik van de vermentinodruif voor de witte wijnen. Zij weten er echt kunstwerken van te maken. De mooiste vermentino draagt een zwart etiket. Het is mogelijk de allerbeste wijn van deze druif in héél Italië. Heel bleek groen-geel van kleur met een ingetogen aroma waarin geel fruit en iets van citrus valt te ontdekken. In de mond is het een elegante verschijning fijn en fris met voldoende ‘vulling’ om ook stevige gerechten aan te kunnen. Een geroosterd kippetje met rijpe tomaten en pittige kleine pepertjes schrikt deze wijn niet af. Maar helemaal volmaakt is het met een complete zeebaars in zoutkorst gegaard. Streepje olijfolie en een glas Vermentino Etichetta Nera erbij.

Cantine Lvnae Vermentino Etichetta Nera – € 19,95

  Gratis thuisbezorgd in de Drechtsteden vanaf een doosje 6 flessen! - Verzenden: bijkomende porto 9,= t/m 30 kg vracht (3 dozen van van 6 - afwijkende tarieven voor grote flessen) - levering na ontvangst vooruitbetaling op factuur! (Tussentijdse) prijswijzigingen, jaargangen en drukfouten voorbehouden!

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres (verplicht)

  Uw postcode (verplicht)

  Uw woonplaats (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoon (verplicht)

  Uw geboortedatum (verplicht)

  M/V (verplicht)

  Uw bestelling