Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Novello Roberto di Filippo – vòòrintekening prachtwijn!

novello roberto di filippo

Novello Roberto di Filippo

Zomer Italië

Het jaar 2017 heeft tot nu toe veel klimatologische gezichten laten zien. In verschillende Italiaanse wijngebieden is sprake van extreme warmte/droogte. In Rome stond het water door aanhoudende hitte en droogte flink op rantsoen. Langs de Adriatische kust en in het noorden van Italië ontstonden zware onweersbuien, vaak ook met extreme hagel. Het strand van Grottammare, aan de Adriatische kust, kleurde spierwit door een dikke laag hagel. Italiaans ijs op het strand dus, maar wel van een andere soort dan waar de gemiddelde toerist gek op is. Ook Venetië werd opgeschrikt door noodweer. Overigens is vooral het noordoosten van Italië vrijwel iedere zomer het toneel van zware buien met onweer en grote hagelstenen. Ook de populaire meren als het Comomeer en het Gardameer zijn hotspots voor zware zomerbuien.

Wijnoogst Italië

Om de wijnstokken van voldoende water te voorzien, is de grond meermalen bewerkt zodat neerslag dieper in de grond kon doordringen. Desondanks hebben de wijnstokken, door de geringe regenval, minder vocht op kunnen nemen. De lange aanhoudende droogte en de hoge temperaturen van de laatste tijd hebben er toe geleid dat er dit jaar minder opbrengst zal zijn. Daarnaast is de verwachting dat bij m.n. de witte wijnen aroma’s en aciditeit geringer ontwikkeld kunnen zijn. Wat uiteindelijk het resultaat zal zijn van deze jaargang, hangt uiteraard ook af hoe het vinificatieproces zal verlopen. Desondanks is men erg hoopvol over de kwaliteit die dit jaar te verwachten is. Kortom, het wordt een spannend jaar! Als gevolg van de klimatologisch omstandigheden zijn de oogsten in Umbrië (maar ook elders in Italië) daardoor vroeger dan ooit tevoren zijn. Op dit moment is dat al het geval.

Novello Roberto di Filippo

Verrukkelijke volle jonge wijn – zonder toegevoegd sulfiet – natuurlijke gisten

Zoals u van Roberto de Filippo wellicht bekend is, maakt hij met zijn Novello (Sangiovese en Merlot druiven) een mooie en volle jonge wijn die het hele jaar zeer goed drinkbaar blijft. Een wijn waarvan geruime tijd qua geur, kleur en smaak te genieten valt! De vele malen bekroonde producent Roberto di Filippo en zijn team zijn in staat gebleken om jaarlijks een verrukkelijke primeur wijn te produceren. Een primeur waarvan nog maandenlang met plezier kan worden genoten. Als bijzonderheid kan worden vermeld dat dit jaar de Novello voor het eerst wordt geproduceerd zonder toegevoegde sulfiet en met uitsluitend natuurlijke gisten. De Novello wordt slechts in een beperkte hoeveelheid geproduceerd. De wijn zal dan ook slechts leverbaar zijn op basis van voorintekening.

Levering vanaf half oktober 2017!

Teken in bij Vino Amore voor € 7,95 per fles – minimale besteleenheid doosje van 6 – sluiting 15 september 2017