Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Fischer Ockfener Bockstein Kabinett wijn v/d maand!

Fischer Ockfener Bockstein Riesling Kabinett

Fischer Ockfener Bockstein Kabinett wijn van de maand september 2020

Saardal

Fischer Ockfener Bockstein Kabinett – Op de steile hellingen van het Saardal is Riesling hofdame bij uitstek! De groeicondities aan de zijrivier van de Moezel zijn dusdanig ideaal voor dit edele druivenras dat bijna 80% van de wijngaarden ermee is beplant. In combinatie met extreem lage opbrengsten resulteert dat in unieke wijnen met een uitzonderlijke kwaliteit en een geheel eigen karakter. Enkele specifieke kenmerken zijn:

 • de Saar-wijngaarden liggen hoger dan die aan de Moezel;
 • het is in de Saar gemiddeld 2 graden koeler dan in de rest van de Moezel / Mosel wijnregio;
 • de Saar-riesling rijpt erg langzaam. Met zijn rond de 140 dagen heeft de druif hier misschien wel het langste groeiseizoen wereldwijd!;
 • de Saar-bodem bestaat voornamelijk uit het donkere leisteen, ook wel Devonschiefer genoemd naar de imaginaire aardlaag;
 • de Saar-riesling wijnen onderscheiden zich van andere Mosel wijnen door een opvallend aristocratisch karakter en een finesse en mineraliteit;
 • er bestaan nauwelijks lichtere wijnen dan de Saar Riesling Kabinett met haar alcoholpercentage van zo’n 8%;
 • de Scharzhofberg – een van de bekendste en absoluut beste Rieslingwijngaarden ter wereld – bevindt zich in het Saar gebied;
 • meer dan een derde van de Mosel VDP. Erste Lagen – dus de topwijngaarden in het Mosel-Anbaugebiet – bevinden zich in de Saar regio;
 • van de 31 VDP-wijnmakers in de Mosel-regio zijn er tien afkomstig uit de Saar;
 • wijnhuizen als Reichsgraf von Kesselstatt, Forstmeister Geltz-Zilliken, Van Volxem, Peter Lauer, Von Othegraven, Weingut Johannes Fischer – Bocksteinhof en Egon Müller – produceren hun geweldige wijnen rond de oevers van de Saar!

Weingut Johannes Fischer – Bocksteinhof

Weingut Johannes Fischer – Bocksteinhof – geschiedenis

Weingut Johannes Fischer – Bocksteinhof  – Het historische landgoed Weingut Johannes Fischer – Bocksteinhof ligt in Ockfen, een klein dorp in een zijrivier in de buurt van de samenvloeiing van de rivieren de Saar en de Moezel in het verre westen van Duitsland. Schriftelijke gegevens over de wijnbereiding in Ockfen dateren uit het Villa Occava-klooster, dat in 975 werd gesticht; volgens wijnhistorici werd de wijnbouw echter meer dan 2000 jaar geleden door de Romeinen naar de regio Moezel-Saar-Ruwer gebracht.

Volgens het certificaat wordt de familie Fischer sinds 1758 wijn verbouwd. Het hoofdhuis van de wijnmakerij bevindt zich in Saarburg. Van 1950 tot 1952 werd de Bocksteinhof aan de voet van de wereldberoemde “ Bockstein ” in Ockfen gebouwd door Dr. Hanns Heinz Fischer, de grootvader van de huidige eigenaar Johannes Fischer. Binnenplaats en berg zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De vader van Johannes, Hans-Henning Fischer, leidde het wijnhuis samen met zijn vrouw Karin tot aan zijn dood in 1999; zij op haar beurt tot 2014, het jaar van de overdracht aan Johannes Fischer. Johannes Fischer is de huidige eigenaar van het historische Weingut Dr. Fischer, dat samen met Nik Weis (St. Urbans-Hof) en Martin Foradori (Hofstätter in Alto Adige) nieuw leven werd ingeblazen in 2014. Na interne meningsverschillen nam Johannes Fischer zijn wijngaarden in de Ockfener Bockstein over in zijn eigen landgoed in 2018. Onder zijn leiding en de samenwerking van de twee broers en zussen Anne en Stefan, leidt de jonge generatie de lange geschiedenis van de boerderij en de traditie van het wijnhuis naar een nieuwe toekomst.

Verantwoordelijkheid nemen voor kwaliteit en zelfstandig je eigen standaard zetten heeft topprioriteit. De filosofie is om heldere, minerale, fijnfruitige en terroirvormige Rieslings te produceren. Lagere opbrengsten, veel handwerk en handplukken op steile hellingen zijn de middelen om van jaar tot jaar topkwaliteit te produceren. Alles is ondergeschikt aan dit doel. De familie maakt zich vooral zorgen over de authenticiteit van de wijnen.

Geologie : blauw leisteen, gedeeltelijk geërodeerd leisteen.
Druivenrassen ; 100% Riesling – gemiddelde leeftijd van de wijnstokken: 35 jaar.
Vinificatie : Johannes Fischer.
Wijnen : droog, fijn droog of nobel zoet, maar altijd mineraal gevormd, met finesse en originaliteit – gewoon typisch SAAR!

Het gezaghebbende blad Mosel Fine Wines over de recente jaargangen van Weingut Johannes Fischer – Bocksteinhof (juni 2019 – juli 2020)

 

2019er Weingut Johannes Fischer Ockfener Bockstein Riesling Kabinett 91 punten

De 2019er Ockfener Bockstein Riesling Kabinett is gemaakt van fruit geoogst op 86 ° Oechsle en werd gefermenteerd tot fruitige niveaus van restsuiker (45 g / l). De wijn wordt nog steeds gekenmerkt door enkele restgeuren van zijn spontane fermentatie en onthult slechts geleidelijk wat ingetogen geuren van witte perzik, peer, abrikozenbloesem, kruidenelementen en een verleidelijke rokerigheid. De wijn is prachtig puur in het zijdeachtige gehemelte, waar een vleugje room mooi is omhuld door een rijpe en sappige zuurgraad. De afdronk wordt nog gekenmerkt door wat vroege zoetheid, maar er is hier werkelijk álles om een ​​mooie Kabinett wijn op te leveren, over een decennium of zo. Drinken nu is fris en zéér verleidelijk, maar kan ook van 2029-2049! Deze prachtige wijn kijkt niet op een jaartje! Saarwijnen kunnen immers stokoud worden!

Bestel deze topwijn voor een belachelijk lage prijs!

Of neem contact op!

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres (verplicht)

  Uw postcode (verplicht)

  Uw woonplaats (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoon (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht