Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Alcoholvrije wijn kan zeker lekker zijn!

Gustavshof

Alcoholvrije wijn – 599 – xxxx – Gustavshof, Traube Pur – rot – biologisch

Alcoholvrije wijn! Gustavshof ligt in het hart van Rheinhessen, ten zuiden van Mainz. De  wijngaard (18ha) wordt sinds 4 generaties beheerd door de familie Roll. Zij werken sinds 2004 volgens de richtlijnen van de biologische wijnbouw, zijn in 2007 Ecovin gecertificeerd en recent (2012) biologisch-dynamisch (Demeter gekeurd). Alle wijnen worden veganistisch gemaakt. De hoge kwaliteit van hun producten, het behoud en de bevordering van een gezond terroir en evenwichtige aanplant van de wijnstokken zijn de basis van het bedrijf. Pinot gris en riesling zijn hun hobby druiven, de blauwe druif heeft hun passie en zeldzame lokale druifrassen zijn hun roeping.Alcoholvrije wijn

Alcoholvrije wijn – Kwaliteit Gustavshof

Het wijndomein heeft altijd werk gemaakt van het produceren van goede tot zeer goede kwaliteitswijnen. Heel belangrijk is de natuurlijke typering van de wijn. Dit houdt in dat de aard van het terroir en de smaak van de druiven in de wijn weerspiegelt wordt. Alle wijnen zijn hier heel typerend voor het druivenras. Hun ‘doe het zelf’ wijnmaak pakket werd in 2014 gekozen tot ‘Demeterproduct van het jaar’ en zij ontvingen meerdere medailles tijdens Bio Millesime, waaronder de fel begeerde gouden medaille met ‘mention spéciale’ voor de rode “Jomax”. Wat wil een mens nog meer? Puur druivensap van rood biodynamisch geteeld fruit. Omdat het sap niet vergist is, is het van nature zoet.

Demeter

Als het keurmerk van Demeter op de verpakking staat, is het product afkomstig van de biologisch-dynamische landbouw. Biologisch-dynamische boeren voldoen aan de biologische eisen en daarbovenop aan specifiek biologisch-dynamische eisen voor dierenwelzijn, natuur en landschap en bewerking. Demeter-producten zijn vooral te vinden in natuurwinkels. Demeter is een topkeurmerk vanwege hoge score op controle, transparantie en duurzaamheid. Bij het Demeter keurmerk is rekening gehouden met dierenwelzijn, milieu en natuur. Producten worden geteeld zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Ze mogen ook het EKO-keurmerk dragen en moeten vanaf 2012 het Europees biologisch keurmerk dragen. Als het keurmerk van Demeter op de verpakking staat, is het product afkomstig van de biologisch-dynamische landbouw. De biologisch-dynamische landbouwmethode komt voort uit de antroposofie, een levensvisie die begin 20e eeuw in Duitsland door de antroposoof Rudolf Steiner is ontwikkeld. Uitgangspunt is dat er een samenhang bestaat tussen mens, plant, dier, bodem en kosmos. Daarom zijn het meestal gemengde bedrijven. De onderlinge levensprocessen worden in de biologisch-dynamische landbouw zo veel mogelijk ondersteund. Zo kunnen boeren werken met een zaaikalender die rekening houdt met de maanstand en homeopathische mestpreparaten en wordt er gestreefd naar een kringloop van voer en mest op het eigen bedrijf.