Vino Amore

Wijn & Vino Amore

Wijn in het algemeen staat voor beleving in een sociale context. Tot die conclusie kunnen we makkelijk komen als we alleen al naar de ons omringende landen kijken. Vino Amore onderscheidt zich door haar expertise op wijngebied, een smal assortiment, passie voor de wijn en zijn omgeving en de drang om mensen in aanraking te brengen met mooie wijnen! Daarbij maken wij onze eigen specifieke afwegingen.

Omdat we ons richten op beleving en goede wijn kiezen wij voor een smal assortiment. Het is geen kunst een breed assortiment te voeren met wijnen die onze criteria niet halen, het internet staat er vol van. Vaak vind je daar ook wijnen die een gunstige marge hebben voor de verkoper en ook nog eens wat prijs betreft opvallend vaak eindigen op € ,99. Wij kiezen daar niet voor. Wij kiezen ook niet voor een webshop met veel bla bla. Die zijn er al genoeg en staan te ver af van onze visie op beleving en kwaliteit. Vino Amore ondoet de wijn niet van haar sociale context en de gezelligheid waarin wijn thuishoort.

In ons assortiment kiezen we typische wijnen die kenmerkend zijn voor hun omgeving. Het liefst locale druivensoorten. Die wijnen zijn vaak verrassend lekker! Je kunt wel overal chardonnay aanplanten omdat die druif zich makkelijk aanpast maar dat kan ons niet bekoren.

Vino Amore verkoopt alleen maar wijn die wij zelf geproefd hebben. Ook daarin verschillen wij van vele webshops en concurrenten. Wij willen weten wat we verkopen en daar willen we een goed gevoel bij hebben.

Waarom Vino Amore en niet de webshop, de slijter of de supermarkt?

– onze wijnen worden liggend opgeslagen – zo blijft de kurk in contact met de wijn en droogt deze niet uit;

– onze wijnen worden koel (wine airconditioning) opgeslagen – bij temperaturen boven de 17 graden verzuurt de wijn;

– onze wijnen worden donker opgeslagen – wijn en licht zijn geen vrienden;

– onze wijnen liggen fris – geurtjes kunnen een negatieve invloed hebben op wijn.

Onze speerpunten liggen in midden Europa, met name FrankrijkDuitsland en Italië zijn onze favoriete wijnlanden. Overigens willen we de andere wijnlanden niet te kort doen, dus die komen zeker aan bod.

De indeling van het Vino Amore assortiment is als volgt:

  1. Vino Amore seizoenswijn – wijnen die in het betreffende seizoen passen;
  2. Vino Amore wijn – prima wijnen met een aantrekkelijk karakter;
  3. Vino Amore topwijn – bijzonderheden met een aparte klasse;
  4. Vino Amore rariteiten kabinet – wijnen die niet alleen iets bijzonders hebben maar daarbij ook nog een uitzonderlijke klasse;
  5. Vino Amore accessoires.

Op de wijnlijst staan de wijnen gesorteerd op basissmaak: mousserend, rood, rosé en wit. Daarna op de Vino Amore indeling en op prijs. Met deze indeling hopen we uw keuze te vergemakkelijken, ook die voor een goede wijn-spijs combinatie. Maar we adviseren u uiteraard graag! Stuur een mailtje met uw vragen naar info@vinoamore.nl en we antwoorden zo snel mogelijk.

Vino Amore geeft er de voorkeur aan om haar wijnen persoonlijk te verkopen. Geen webwinkel dus. Het wijnvak is te mooi om het te reduceren tot expediteur! Mocht u echt alleen via de website willen bestellen download dan onze wijnlijst en stuur een mailtje. Simpeler dan een webwinkel en net zo effectief. De wijnlijst is zeer actueel, bij wijzigingen zetten wij direct een nieuwe wijnlijst online! Zodra wij uw bestelling hebben ontvangen, nemen wij contact met u op over de verdere afhandeling. Bestellingen via internet kunt u afhalen.

Prijzen incl. BTW. Drukfouten en (prijs)wijzigingen voorbehouden