Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Weinversteigerung Grosser Ring 2017 130er

Weinversteigerung Grosser Ring 2017

Weinversteigerung Grosser Ring 2017

Enchanté amis! Ik kon er weer bij zijn, bij de Weinversteigerung Grosser Ring 2017! De beroemdste Riesling wijnen in de wereld zijn echte “rariteiten”, op z’n Duits is daar niets raars aan maar het moet gelezen worden als een “bijzonderheid”. Deze bijzondere Riesling wijnen zijn alleen beschikbaar via de Weinversteigerung Grosser Ring 2017, een jaarlijkse wijnveiling. De veilingring VDP Mosel-Saar-Ruwer, ook bekend als “Grosser Ring”, werd in 1908 opgericht en houdt jaarlijks de belangrijkste Rieslingversteigerung ter wereld. Sindsdien hebben een aantal van de beroemdste Riesling-producenten ter wereld hun jaarlijkse wijnen geveild. In 2015 werd de duurste Riesling ter wereld geveild, de Egon Müller 2003 Scharzhofberger Riesling Trockenbeerenauslese € 12.000 netto per fles van 0,75L (totaal 18 flessen waren aangeboden en uiteindelijk 20 verkocht).

Geproefd op Versteigerung-2017

Trier

De jaarlijkse wijnveiling van de Grote Ring vindt plaats midden in september in Trier en is open voor particuliere en commerciële wijnliefhebbers. ‘S ochtends vindt er een wijnproeverij plaats, in de middag vindt de ‘natte’ veiling, waarbij de wijnen van alle producenten nogmaals worden geproefd vòòr ze geveild worden.

Versteigerungswein

De wijnen die bij de wijnveiling worden aangeboden, zijn de essentie van een wijnoogst. De wijnmakerijen en wijnmakers bieden hier alleen de absolute top van hun productie. Deze wijnen worden geproefd, kritisch getest, beschreven en beoordeeld in een belastingmonster door ervaren professionals.

Hier komt de wereldtop van wijnprofessionals om de beste Rieslings ter wereld te kopen!

130er Weinversteigerung Grosser Ring VDP Trier 2017 – Schloss Lieser – 2016 Doctor Spätlese – 6 literfles / Impérial ofwel Methusalem

Weinversteigerung Grosser Ring 2017 – Egon Müller – Scharzhofberger riesling kabinett “Alte reben”

Foto’s Weinversteigerung Grosser Ring 2017

  • Mit Rajiv Kehr - Kai Schätzel - Guillem Kerambrun - Akos Forczek - Egon Müller - Sjaak van de Graaf - David van Steenderen - Peter Taams
De Weinversteigerung in 2019

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.