Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Weingut Minges

Weingut Minges

Pfalz, Bundesrepublik Deutschland, Weingut Minges

“De liefde voor de wijn inspireert en maakt ons bevlogen”, aldus de familie Minges op hun website. De wijngaard ingaan, dat staat synoniem voor de natuur in zijn meest pure vorm te ervaren en de energie te laten stromen. Een gevoel van orginaliteit bevangt ons in onze wijngaard. In de frisse lucht, midden in de natuur, worden innerlijke geesten wakker en voelen we de creatieve kracht van de ons omringende wereld, hetgeen ons eigen werk inspireert. De inspirerende passie en liefde voor de wijn raakt al generaties in ons hart.

Op 23 hectare maakt Theo Minges in Flemmingen in de Pfalz een scala van 67 verschillende soorten wijnen. In tal van gradaties, maar bovenal verrassend in kwaliteit en vriendelijk geprijsd. Sinds 2009 lid van de eredivisie onder de Duitse wijnbouwers: de VDP. Slechts een beperkt aantal soorten van het assortiment van Theo Minges is leverbaar.  Bijvoorbeeld de opwekkende, dorstlessende Scheurebe. Verscheidenheid en variatie in de wijnsoorten zijn reden temeer om op ontdekkingsreis te gaan.

In juni 1977 voltooide Theo Minges op de leeftijd van twintig met succes zijn meester-certificaat voor wijnhuizen en nam kort daarna het familiebedrijf over. Sindsdien werkt hij, gesteund door zijn vrouw Martina Minges, met uitgebreide kennis, hart en handen, voor de kwaliteit van hun wijnen. Martina deelt deze bijzondere passie voor wijn vandaag de dag met haar twee volwassen dochters Regine en Julia.

Met volledige inzet treedt Regine Minges in de voetsporen van haar ouders en is nu, na haar voltooide studie – beroepsopleiding als wijnmaker / wijnbouw / oenologie in Geisenheim,  voltijds bezig in de wijngaard en wijnmakerij.

Leer van gisteren – in feite vandaag – en voort te bouwen op de toekomst. Traditie is een onschatbare waarde in onze steeds snellere high-tech wereld. Het historische en wijnbouw gedreven Flemlingen werd in 767 voor de eerste keer in de “Lorsch codex”, in de documenten, genoemd. Sinds de 13e eeuw vinden we de oorspronkelijke vorm van de naam Minges gedocumenteerd in de regio, wiens lijn leidt tot de familie. Tot in de 16de eeuw was het hedendaagse familie landgoed in handen van de graaf von der Leyen, van wie onder meer de Zehntkeller nog steeds bewaard is.

Wijnbouw wordt al meer dan acht generaties in de familie Minges bedreven. Vanaf 1847, dat wil zeggen zes generaties geleden, trekt John Minges (midden fig. hieronder), zoon van de wijnmaker Valentin Minges, vanuit het centrum naar het huidige pand.

Weingut Minges

Weingut Minges

Het gevoel voor het gevoelige werk in de wijngaarden en de intuïtie en empathie voor de druiven is altijd doorgegeven naar volgende generaties door de decennia heen als een goed familierecept en verfijnd met nieuwe ideeën en impulsen, zonder ooit de oorsprong te verliezen. De zon, wind en regen, verschillende behoeften van de wijnstokken door verschillende bodemtypen en variëteiten – alles is onderworpen aan de wetten van de natuur.

Het brede scala van natuurlijke invloeden hebben altijd gevarieerd, hebben altijd nieuwe en soms onvoorspelbare effecten op de wijnstok – een leven dat onmogelijk kan leiden tot een standaard recept. Goede wijnen ontstaan ​​wanneer we vertrouwen op onze gevoelens die zijn gegroeid in relatie met de wijnstokken. Sommigen kunnen dit een al te empathische houding vinden of overdreven, maar de resultaten spreken voor zich.

“De adembenemende diversiteit van onze natuur en de delicate wisselwerking tussen wijnstok, het klimaat, de bodem en de mens hebben een sterk verlangen in ons geschapen om dit potentieel voor karakterwijnen te gebruiken.” Een goede wijn kan alleen ontstaan ​​wanneer de wijnmakerij als intermediair tussen mens en natuur volledig vertrouwt op zijn diepste gevoelens en de individuele wijngaarden met verbondenheid verbouwt, om zo te reageren op hun individualiteit.

In de kelder worden de witte druiven licht gekneusd, teneinde hun eigen enzymen te activeren en een vol aroma ontplooien. Na enkele uren maceratie van geselecteerde druiven volgt het zachte persen, waarvan de duur afhangt van de soort en volgt een langzame fermentatie in roestvrij staal – of houten vaten. Zo ligt de wijn gedurende lange tijd op het gehele gist. Alleen dan zijn ze in staat om in de wereld kenners te betoveren.

Na het selectief met de hand plukken van de rode druiven en een zachte klassieke maceratie moeten de rode wijnen rijpen in houten vaten om hun fluweelzachte smaken in te sluiten in een chocola-achtige body. Omlijst door fijne tannines, presenteert de wijn het aroma van fijne bessen, zoals in een mand, die vrucht bevat zonder gesloten te zijn.

Wijnen van Weingut Minges zijn verkrijgbaar bij Vino Amore!

  Gratis thuisbezorgd in de Drechtsteden vanaf een doosje 6 flessen! - Verzenden: bijkomende porto 9,= t/m 30 kg vracht (3 dozen van van 6 - afwijkende tarieven voor grote flessen) - levering na ontvangst vooruitbetaling op factuur! (Tussentijdse) prijswijzigingen, jaargangen en drukfouten voorbehouden!

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres (verplicht)

  Uw postcode (verplicht)

  Uw woonplaats (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoon (verplicht)

  Uw geboortedatum (verplicht)

  M/V (verplicht)

  Uw bestelling