Vino Amore

Vino Amore

Enchanté mes meilleurs amis du vin!

Vino Amore – Wijn

Wijn is altijd mijn grote passie geweest, vanwege de eeuwenoude historie, het vakmanschap, de natuur en schoonheid en niet te vergeten de liefde voor het vak van de wijnmaker! Geuren en smaken kunnen de mooiste associaties en beelden oproepen. Geuren en smaken uit zelfs oude tijden. Denk bijvoorbeeld aan kersen, ananas, leer, koffie, mandarijn, of typische geuren van “vroeger” zoals bijvoorbeeld de Fortuin ijsbonbon. Maar ook bloemige alpenweide, boerenschuur, stalmest, een vers gemaaid grasland, cassis, slagroom, vanille. En een mens kan er van alles bij denken, voelen, fantaseren, terugkijken…… Franse zomeravonden, Italiaanse vergezichten, Spaanse siësta’s, Duitse wijnbergen, noemt u maar op. Wijn proeven is altijd genieten, een feest. Wijn is aards maar tegelijkertijd ook “hemels”. Wijn is een eindeloze ontdekkingstocht zonder eindpunt. Wijn is nooit hetzelfde! Vandaar mijn passie voor ‘echte wijnen’. Ga mee op de ontdekkingstocht van geur, smaak en beleving!

Hoe kwam het zo?

Ik ben Peter Taams, geboren in het wijnjaar 1964, in de Bourgogne een topjaar! Rond 1985 kwam ik met Duitse wijnen in aanraking, de reden was dat mijn zus een Duitse tandarts aan de haak sloeg en deze boeiende man had een wijnkelder! Daarin lagen zo’n 1.200 flessen en dat fascineerde mij mateloos. En omdat ik ook van boeken hield schafte ik de toenmalige must-have aan voor wijnliefhebbers Duits namelijk de atlas van Rijn en Moezelwijnen van Robert Leenaers en Hans Jorissen. Vervolgens duurde het niet lang of ik kende het werk uit mijn hoofd! Het boek heb ik nog steeds, maar beide schrijvers zijn helaas al overleden. In de jaren die volgden was ik met wijn in de weer, maar het was nog hobby. De ontwikkelingen in Duitsland volgde ik op de voet en bezocht ook bijna alle wijngebieden. Maar ondertussen was ik ‘gepokt en gemazeld’ in Finance en IT, en was ook werkzaam in internationale bedrijven als Unilever en TLC Marketing. Omdat ik mijn talen spreek vond ik dat fantastisch, die internationale component. Inmiddels aangeland in 2015 had ik de wens iets voor mijzelf te beginnen waar met name die internationale component in aanwezig was, en samen met de aanwezige passie voor met name Duitse wijnen kon dat alleen maar wijn worden! Ik opende Vino Amore en inmiddels ben ik Registervinoloog en ingeschreven bij de Verenigde Vinologen Nederland en het Kwaliteitsregister Vinologen.

Passie voor de ware aard van wijn

Vino Amore is een naam die tot de verbeelding spreekt. Dat is ook de bedoeling. Vino Amore wil graag wijnen leveren die de passie voor wijn in ons naar boven haalt. Het liefst iedere dag. Maar attention, max twee glazen gemiddeld per dag, voor de gezondheid! Opeens is daar een wijn die je opvalt, plezier geeft, “gewoon” een lekkere wijn! Een wijn waardoor je méér van wijn wilt weten en waardoor je ook méér bétere wijnen wilt gaan drinken! Vino Amore gaat verder dan de gemiddelde webshop, slijter of supermarkt. Wij kiezen onze wijnen met aandacht en bewaren die met aandacht, onder de juiste omstandigheden! Vino Amore heeft passie voor de ware aard van wijn. Dat betekent dat wij wijnen beoordelen naar hun aard, waar komen ze vandaan? –  wat is het klimaat?  – hoe is de bodem samengesteld? – hoe wordt de wijn gevinifieerd? Allemaal factoren die een belangrijke rol spelen als het om de uiteindelijke wijn gaat! Onze klanten zijn particulieren die gewoon een lekkere wijn willen drinken en bedrijven. Onze missie is u een goede wijn te leveren waar u genoegen aan beleeft! Persoonlijk advies is onze kracht!

 

9 Reacties

 1. Esther Scheurwater

  Gefeliciteerd met het behalen van de module 4 Proeftechnisch (blindproeven) van de Vinologen opleiding aan de Wijnacademie!

 2. Esther

  Vino Amore straalt vakmanschap uit! Maar dat niet alleen, ook de website mag er zijn! De wijnen worden met zorg uitgekozen en voorzien van een boeiende beschrijving! Ik vind de Vino Amore wijnen erg lekker, ik ben nog nooit teleurgesteld! Vino Amore blijft zich zo te zien ook ontwikkelen, SWEN3, WSET3, Vinologenopleiding. Ook wat proeverijen en geschenken betreft is Vino Amore een aantrekkelijke partner, kwaliteit staat altijd bovenaan! Ik gun Vino Amore een gouden toekomst!

 3. Dr. Franz Werner Michel

  Dear Mr. Peter Taams,

  Also on behalf of my daughter Catharina Mauritz, I wish to thank you for your kind visit at the VDP-Mainzer Wine Börse and for your careful degustation of my VDP- estate bottled Hochheim Riesling from my family estate DOMDECHANT WERNER. I have noted with pleasure your sincere interest to include my VDP- Riesling DOMDECHANT WERNER in your portfolio of fine German Riesling. I have seen in your website excellent Riesling from Mosel – Bischöfliche Weingüter, Van Volxem, also Egon Müller; and from the Pfalz Müller-Catoir and Theo Minges: Congratulation!

 4. Rijnie Op den Brouw

  Wij hebben genoten van de wijnen!

 5. Margriet den Hartog

  Mooie wijnlijst heb je en interessante beschrijvingen!

 6. Jeanette

  Du hast eine schöne Firma und Auftritt im Internet, gratuliere, wir sind alle ganz begeistert!

 7. Patricia O'Malley

  Hi Peter, congratulations on your website!

 8. Vino Amore

  Dank je wel Anne Margriet! Leuk om te lezen! Vino Amore kijkt uit naar je volgende bestelling! Gezondheid!

 9. Anne Margriet

  Tijdens een gezellige wijnproeverij kennis gemaakt met Vino Amore. Thuis drinken we vaak een wijntje wat uit de supermarkt komt maar na het proeven van de heerlijke wijnen van Vino Amore gaat dat niet meer gebeuren! Geweldig interessant om zo veel informatie te krijgen over de wijn. Voortaan geen wijn meer uit de supermarkt maar alleen nog van Vino Amore!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.