Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Vino Amore wijnimport – fijne & gastronomische wijnen!

Restaurant de Wachter

Vino Amore wijnimport – fijne & gastronomische wijnen!

Omdat ik het werken met mensen en wijnen erg leuk vind kon het kennelijk niet uitblijven dat een bevriende wijnboer in Duitsland mij vroeg om te gaan importeren in Nederland. Zijn wijnen zijn het absoluut waard, dus ik dacht, waarom niet? Ik ben tenslotte Duitsland en Zwitserland specialist dus ik vind het ook wel mooi om dat te gaan doen!

Weingut Blees Ferber

Vino Amore wijnimport – Weingut Blees Ferber is een traditioneel wijngoed waarin passie een grote rol speelt. Zo ken ik Stefan Blees ten voeten uit! Stefan cultiveert circa tien hectare wijngaarden, waaronder zeven topwijngaarden aan de centrale Moezel, regio Leiwen. Zijn wijnstokken groeien uitsluitend in Moezel leisteen reliëf, dat zijn zeer minerale bodems en dat vind je met name terug in de complexiteit van de wijnen. Het wijnhuis ligt aan de rand van het wijndorp Leiwen en wordt omringd door hun ‘Hausweinberg’, de Leiwener Klostergarten. Het Riesling potentieel is traditioneel en uitgebreid. Het behoud van het onmiskenbare terroir van deze unieke wijngaarden in de kelder is voor Stefan de echte kunst van het wijnmaken. Al zijn wijnen krijgen de tijd die het kost om te rijpen tot een karakter vol persoonlijkheid. Ervaring en rust zijn essentiële ingrediënten die in al zijn wijnen zitten. Het gourmetmagazine ‘Der Feinschmecker’ noteert Blees Ferber als één van de betere wijnhuizen in Duitsland. Natuurlijk is dat een grote stimulans om op het pad te gaan dat Stefan heeft gekozen. Het is natuurlijk ook een bevestiging dat zijn wijnen aan de hoogste normen voldoen. In 2015 werd Blees Ferber opnieuw geprezen door het gezaghebbende blad ‘Mosel Fine Wines’.

Vino Amore wijnimport

Proefgroep Vinologen “Rechteroever” bij weingut Blees Ferber

Weingut Johannes Fischer Bocksteinhof

Vino Amore wijnimport – Op 24 augustus 2019 bezocht ik met mijn broer de SaarRieslingSommer! Als Duitsland specialist voor mij geen straf, maar een uitgelezen moment om mij nog verder te verdiepen in de aristocratie en schoonheid van de Saar wijnen! SaarRieslingSommer – Op zo’n dag komt je er achter dat 12 wijnboeren ‘afklapperen’ eigenlijk te veel is voor één dag! Dat gaan we dus de volgende keer anders doen! Wat de feitelijke reden is dat ik enthousiast ben over deze wijnen is dat in de middag, toen de vermoeidheid dreigde toe te slaan, deze wijnen mij meteen wakker schudden! Deze wijnen waren totaal anders dan ‘gemiddeld’ geproefd! Wát een extract, wát een mineraliteit, wát een ‘eigen gezicht’! Vino Amore wijnimportZowel mijn broer en ik waren meteen enthousiast! Ik wil deze wijnen in Nederland voor het voetlicht zetten en ga daar mijn best voor doen! Het historische landgoed Weingut Johannes Fischer – Bocksteinhof ligt in Ockfen, een klein dorp in een zijrivier in de buurt van de samenvloeiing van de rivieren de Saar en de Moezel in het verre westen van Duitsland. Schriftelijke gegevens over de wijnbereiding in Ockfen dateren uit het Villa Occava-klooster, dat in 975 werd gesticht; volgens wijnhistorici werd de wijnbouw echter meer dan 2000 jaar geleden door de Romeinen naar de regio Moezel-Saar-Ruwer gebracht. Volgens de oorkonde is de familie Fischer sinds 1758 werkzaam in de wijnbouw. Het hoofdgebouw van de wijnmakerij is gelegen in Saarburg. Van 1950 tot 1952 werd het Bocksteinhof gebouwd aan de voet van de wereldberoemde Locatie “Bockstein” in Ockfen gebouwd door Dr. Hanns Heinz Fischer, de grootvader van de huidige eigenaar Johannes Fischer. De boerderij en de berg zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Johannes’ vader, Hans-Henning Fischer, runde de wijnmakerij samen met zijn vrouw Karin tot aan zijn dood in 1999; dit op zijn beurt alleen tot 2014, het jaar van de overdracht aan haar zoon. Onder leiding en participatie van de twee broers en zussen Anne en Stefan, leidt de jonge generatie de lange geschiedenis van de boerderij en de traditie van de wijnmakerij naar een nieuwe toekomst.

First impressions

Restaurant de Wachter

Op 15 oktober waren wij te gast bij Restaurant de Wachter op de thema avond ‘Wild’. In de dagen waarin de zon het af laat weten, je moet wennen aan koude en regen een welkome afwisseling! Nu stond mijn hoofd gezien het thema op ‘rood’. Gastheer Jens de Lange verraste ons op een wijn van Blees Ferber, de Neumagener Rosengärtchen Riesling Kabinett feinherb, bij de Terrine van eendenlever met dungesneden coppa van wild zwijn, zuurkoolsalade, gekonfijte appel en aceto balsamico. Eerlijk is eerlijk, zonder ook maar de andere wijnen tekort te doen, dit was voor ons de meest spannende wijn-spijs combinatie van de avond! En zeker complimenten voor Jens de Lange en Michel Dekker dat ze op dit idee komen! Chapeau!

Vino Amore wijnimport

Prachtige combinatie Blees Ferber Neunagener Rosengärtchen Kabinett met Terrine van eendenlever met dungesneden coppa van wild zwijn, zuurkoolsalade, gekonfijte appel en aceto balsamico.

 

1 Reactie

  1. Esther

    Het was wéér een prachtige avond bij de Wachter! Het menu was erg lekker met goed uitgezochte wijnen! Leuk om uit een 5 liter fles te schenken! Boeiend dat er een wildspecialist aanwezig was die het nodige kon vertellen over het wild! Mijn favorieten deze avond, lastig want ik vond álles lekker, waren de hazepeper en de terrine met de Riesling! Maar ook de Medaillon van hertenrug filet!

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.