Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Vino Amore bij eerste editie van Perswijn Select

Perswijn Select
Eerste editie van Perswijn Select

Op maandag 26 oktober proefden wij de topselectie aan wijnen op de proeverij ‘Perswijn Select’ in de Kookfabriek te Amsterdam. Op deze proeverij presenteerde Perswijn de beste wijnen die zijn geproefd en beoordeeld door het proefpanel van Perswijn. Daarnaast stonden er verschillende presentaties en begeleide proeverijen op het programma. Zo was er een wijn-spijsproeverij van Wijn & Ko (Wijnbar van het Jaar 2015), een workshop ‘Het perfecte glas’ van Royal Leerdam en op de vakdag een kort seminar met Master of Wine Roman Horvath, een topproeverij van Californische wijnen, en een begeleide proeverij met Poliziano (Toscane).

Topselectie

Per jaar worden meer dan 5000 wijnen geproefd en beoordeeld door het proefpanel van Perswijn. Wijnen van zeer diverse herkomst, maar heel vaak van hoge kwaliteit. Een topselectie van deze wijnen was tijdens Perswijn Select te proeven. Ook een deel van de finalewijnen van het Wijnconcours Voorjaar & Zomer 2015 én Najaar & Winter 2015 stonden voor ons klaar!

Korte seminars

11:00-12:45 uur: Roman Horvath MW – Domaine Wachau
Master of Wine Roman Horvath zal de thema’s ‘Terroir’, ‘Rijpingspotentieel’, en ‘Spannend & Nieuw’ behandelen, met betrekking tot de Wachau. Hier zal hij wijnen bij laten proeven die de verschillende terroirs van de Wachau en hun karakter verduidelijken. Ook zullen er een aantal niche-wijnen geproefd worden. Hier proefden wij een indrukwekkende Domäne Wachau Grüner Veltliner Auslese 1969 Achleiten!

Domäne Wachau

Domäne Wachau

13:30-14:30 uur: Poliziano – The true taste of Tuscany, o.l.v. wijnmaker Federico Carletti
Dottore Federico Carletti wist al op jonge leeftijd wat hij wilde bereiken: het wijnbedrijf van zijn vader transformeren van bulkleverancier tot een toonaangevende wijnproducent in Montepulciano, Toscane. Carletti verwezenlijkte zijn jeugddroom, studeerde aan de universiteit van Florence, werd oenoloog, en maakte van Poliziano een voortrekker van Vino Nobile di Montepulciano.

15:00-16:00 uur: Napa Cab & Sonoma Zin, o.l.v. Ronald de Groot (hoofdredacteur Perswijn) en Paul Molleman (California Wine Institute)
Napa Valley en Sonoma County zijn de bekendste wijnstreken in Californie. Ronald de Groot legt aan de hand van een aantal fantastische wijnen uit waarom dat zo is. U proeft een selectie top Cabernet Sauvignon wijnen uit Napa en Zinfandel wijnen uit Sonoma.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.