Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Vignoble des 2 Lunes – De la terra a la Lune

Vignoble des 2 Lunes "De la terra a la Lune"

Vignoble des 2 Lunes – De la terra a la Lune

Vignoble des 2 Lunes

De wijnen van “Vignoble des 2 Lunes” komen voort uit de knowhow die door de aderen stroomt van twee dames die de zevende generatie wijnbouw vertegenwoordigen. We hebben het over de zusjes Amélie en Cécile Buecher. Elke oogst betekent voor hun een nieuwe geboorte voor de wijnmakerij. Zij besteden bijzondere aandacht aan de verzorging van hun wijngaarden. Zij plukken de druiven met de hand, gevolgd door een zorgvuldige selectie van alleen de beste druiven uit elk perceel. De kwalitatief goede druiven geven een uitstekende blauwdruk voor hun typiciteit. De wijnen worden ook nooit piepjong gedronken omdat zij geloven in een rustgevende omgeving voor het opvoeden en ouderen van de wijn. Zij hebben bijna een obsessie voor het maken van mooie wijn, natuurlijk in goede harmonie met de natuur. Dit geld overigens niet alleen voor de wijn maar ook voor hoe de fles er uitziet, de verpakking en de sluiting. Biodynamisch by hart zou je kunnen zeggen!

Vignoble des 2 Lunes – Kwaliteit

De dames bezitten zeven generaties kennis om druiven van de hoogste kwaliteit te verkrijgen en om grote wijnen te ontwikkelen. De bereiding van de wijnen gebeurt met aandacht en passie die hen vervolgens in staat stelt om persingen gedurende vele uren uit te breiden tot maximaal aromatische verbindingen uit hun druiven te extraheren.

 

De dames geven er de voorkeur aan om te gaan voor volledige rijping, de temperatuurregeling tijdens de gisting van hun wijnen laat hen toe om het oorspronkelijke karakter van de druiven te behouden. Het is door dit meesterschap dat ze contrastrijke wijnen verkrijgen met een stevige zuurgraad en een goede typiciteit van de wijngaard. Vignoble des 2 Lunes is een van de weinige in de Elzas erkend door Demeter.

Vignoble des 2 Lunes

Amelie et Cecile Buecher

Cecilia is niet alleen wijnmaker, Cécile is bruisend, helder, interessant, gepassioneerd en speels; een grote glimlach, passie, deskundig advies en je bent in love with Alsace! Voeg daarbij haar typisch Franse Engels in charmante vorm en je vergeet de tijd! De wijnen van Les 2 Lunes zijn complex, rijk, delicaat en een perfecte overgang tussen de Bourgogne en de Elzas! Fijne bubbels, heerlijke wijnen en rijke bodem, grote wijnen en late oogsten om van te watertanden. Ik gun deze twee meiden een gouden toekomst!

Vignoble des 2 Lunes – Wijn van de maand!

Loftrompetten! Wát moeten wij nog schrijven over Vignoble des 2 Lunes, de zusjes Cécile en Améie Buecher uit het mini wijndorp Wettolsheim. Daar drijven beide meiden ‘Vignobles des 2 Lunes’ als zevende generatie aan het wijnroer. Evenals mama & papa werken de beide manen geheel bio dynamisch en zijn alle wijngaarden Demeter gecertificeerd. Van schone, chemievrije grond komen betere druiven en dat komt tot uitdrukking in hun eminente wijnen. Nicolaas Klei liet een vergelijking los met Domaine Weinbach. Een mooier compliment is er niet. Maar er kwamen véél meer complimenten. Zo werden al hun wijnen door hem opgenomen in zijn gids als ‘Omfietswijn’. In de Elsevier liet Nicolaas Klei weten dat de instapwijn van dit domein, de ‘Alliance de la Terre a la Lune’ “de beste edelzwicker ooit” was. Mijn hemel, dat zijn serieuze recensies. Maar de loftrompetten gaan door. In het lijstje ‘de 12 beste biologische witte wijnen in Nederland’ schitteren niet minder dan elf (!) wijnen uit onze collectie, maar minstens even indrukwekkend, vijf wijnen van Les Deux Lunes’. De ‘Alliance de la Terre a la Lune’ 2015 is van een ongekende schoonheid. Verpakt in keurige literfles en zeker niet te duur gelet op de eenzame hoogte van de kwaliteit. Fijn geurend naar rijp wit en geel fruit. Vol en zacht in de mond zonder bijtend droog te zijn. Fantastisch bij vis, wit vlees, vegetarische gerechten en stomend heet Oosters eten. Waar wacht u nog op?

Vignoble des 2 Lunes – De la terra a la Lune – verkrijgbaar bij Vino Amore voor € 18,95

  Gratis thuisbezorgd in de Drechtsteden vanaf een doosje 6 flessen! - Verzenden: bijkomende porto 9,= t/m 30 kg vracht (3 dozen van van 6 - afwijkende tarieven voor grote flessen) - levering na ontvangst vooruitbetaling op factuur! (Tussentijdse) prijswijzigingen, jaargangen en drukfouten voorbehouden!

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres (verplicht)

  Uw postcode (verplicht)

  Uw woonplaats (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoon (verplicht)

  Uw geboortedatum (verplicht)

  M/V (verplicht)

  Uw bestelling