Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Supermarktwijnen

wijngaard

Enchanté amice! Ollanders kijken doorgaans naar prijzen, maar minder naar kwaliteit. Supermarktwijnen zijn het resultaat van een éénzijdige focus op marge. Het belangrijkste punt, van 5 euro naar 20 euro geeft een 30 x betere wijn (beleving)!

Wijncriticus Oz Clarke wordt vandaag de dag toegejuicht door velen in de vakhandel voor het richten van de schijnwerpers op halve-prijs-wijn-deals in het Verenigd Koninkrijk, deals zoals we die in Nederland vinden in de grote supermarkten en op websites die bol staan van het wijnvoordeel. Zoals u weet, ieder voordeel heb zijn nadeel.

Supermarktwijnen

Supermarktwijnen

Supermarktwijnen – Waar voor uw geld?

In een speciaal filmpje gemaakt voor het programma BBC Watchdog onderzocht Clarke de promotionele geschiedenis van een aantal van de wijnmerken in de loop van een jaar en bevond dat er veel in de “aanbieding” waren gedurende vaak wel vijf maanden van de twaalf in een jaar. En dat is nog niet het ergste, een supermarktwijn van 6 euro is feitelijk maar een kwartje waard, een wijn van een tientje 2,20 euro – een wijn van 12 euro feitelijk maar 4 euro en een wijn van 20 euro feitelijk maar 8 euro. Maar attention amice, we hebben het over supermarktwijn, niet over wijn uit de vakhandel!

Het blijkt zonneklaar dat de grootgrutters het lage-land-volkje bedotten, waarschijnlijk met de motivatie dat een mensch graag bedrogen wil worden. De prijzen worden opgeblazen zodat men de wijnen gedurende langere tijd ver onder die hoge prijs kan “aanbieden”. Want laten we eerlijk zijn, de supermarkten maken nog steeds winst, vandaar ook de steeds grotere schappen met supermarktwijnen. Bij doorvragen blijkt dat de grootgrutters er zich met bla bla vanaf maken, daarbij indrukwekkende en geruststellende termen hanterend als: “wij nemen onze klant serieus” (bij de neus bedoelen ze) – de prijs van wijn is van meerdere factoren afhankelijk zoals de grootte van de oogst, transportkosten, wereldwijde vraag (naar slobber) en zelfs wisselkoersen. Je moet wat, tenslotte.

Mes amis, er zijn profeten die beweren dat supermarktwijnen steeds beter worden, maar dat is, een enkele uitzondering daar gelaten, grotendeels klinkklare onzin. Voor een goede supermarktwijn betaalt u minstens, en dan bedoel ik ook minstens, vijftien opgeblazen euro’s. Het zal duidelijk zijn dat u die beter kunt besteden bij de vakhandel, Vino Amore bijvoorbeeld, daar krijgt u meer waar voor uw geld!

https://www.youtube.com/watch?v=1Yg5is6UDRI