Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

RieslingWeeks 2017

RieslingWeeks 2017

RieslingWeeks 2017

Voor de zevende keer organiseren restaurateurs en wijnhandelaren samen met het Informatiebureau voor Duitse Wijn de RieslingWeeks. Van vrijdag 2 t/m zondag 18 juni 2017 staat Duitse Riesling centraal in de horeca en wijnwinkel. Tijdens de RieslingWeeks kunt u Duitse wijn (her)ontdekken. Ook wijnwinkels in het hele land voeren van 02 juni tot en met 18 juni speciale acties met Duitse wijn. In veel winkels kunt u wijnen proeven en de zorgvuldig samengestelde proefpakketten met Duitse Rieslings extra voordelig (10% korting) aanschaffen. Om thuis op uw gemak uw favoriete Duitse Riesling te ontdekken.

RieslingWeeks 2017

Hamersma

“Hoe komt het toch dat ik de laatste jaren voor privégebruik zo veel Duitse Riesling heb gekocht? Komt het omdat het een wijn is die geen eikenhout nodig heeft om te boeien? Is het vanwege het lage alcoholgehalte die de doordrink-factor tot grote hoogten laat stijgen? Ben ik misschien gevallen voor de ongekend grote gastronomische inzetbaarheid? Of wacht anders even: ik maak graag nu een fles open om er achter te komen.” Harold Hamersma, wijnschrijver

Thérèse Boer

“Ik ben een groot fan van Duitse Riesling. De Duitse Riesling is een zeer prettige wijn, met gastronomisch gezien een grote veelzijdigheid. Riesling heeft mooie zuren, een bittertje, mineraliteit en elegantie. De wijn is hierdoor heel goed te combineren bij gerechten, maar smaakt ook fantastisch als aperitief. Wat mij betreft hebben Riesling producenten zich de laatste jaren enorm toegelegd op extra kwaliteit, waardoor ik Duitse wijnen extra waardeer!  Thérèse Boer, mede-eigenaar en gastvrouw van De Librije, *** Michelin

Thérèse Boer

Thérèse Boer

Daan Sloothaak – sommelier, Joey de Kruijf – maître

“Bij Parkheuvel schenken wij al vele jaren Duitse Riesling bij onze gerechten. Een druif die wijnen oplevert met ongekende complexiteit en dat combineert met een fruitig frisse zuurgraad wat we niet vaak zien. Mede om deze reden kunnen Duitse Rieslings makkelijk worden ingezet bij de keuken van onze chef. Ook op onze wijnkaart is de Duitse Riesling goed vertegenwoordigd. Van licht verkwikkend tot complex en stevig. De veelzijdigheid en da manier waarop deze wordt verbouwd, maakt het een wijn waar je op elk moment van kunt genieten.” Daan Sloothaak – sommelier, Joey de Kruijf – maître, Restaurant Parkheuvel ** Michelin

De Vino Amore Rieslings (prijzen excl. korting)

 

541 – Reuter Dusemund – Brauneberger Juffer – Riesling Kabinett

Klassieke stijl. Sappige aanzet,slank met mineralen, frisdroge finale. Een en al fruit. Wijn en gerecht: Aperitief, salades, lichte visgerechten.

€ 9,30
542 – Reuter Dusemund – Brauneberger Juffer – Riesling Spätlese

Licht honingachtig en bloemig. Nog wat ingetogen in de neus. Behoorlijk zoete smaakaanzet, heel romig en rijp met aan het eind een fijn kruidig accent. Wijn en gerecht: Gegrilde visgerechten, zachte blauwaderkazen, Aziatische gerechten.

€ 10,65
543 – Reuter Dusemund – Brauneberger Juffer – Riesling Auslese

Een neus van geurende passievruchten en mango, de smaak is uiterst verfijnd, zoete vruchten. Zoetsappig met een mooi tegenwicht van zuren. Wijn en gerecht: Fourmé d’ambert, fruitsalade, tarte tatin, exotische vruchtenbavarois.

€ 11,75
571 – Weingut Merkelbach – Ürziger Würzgarten – Riesling Spätlese

Klassieke Riesling Spätlese. Milddroge aanzet, zuivere neus met accent op groen appel en groene kruiden. Milde smaak met een opvallend ragfijne zuurgraad. Citrus en appelnuances. Lange, mineralige, milddroge afdronk.  Bijzondere vermelding: Gault Millau 2011: 88 punten (2009) Wijn en gerecht: Licht gestoofd wild, jachtschotel, hachee, Aziatische gerechten.

€ 15,25
572 – Weingut Merkelbach – Ürziger Würzgarten – Riesling Auslese

Karaktervolle wijn afkomstig uit een beroemde wijngaard. Fris en aromatisch. Bloemig aroma met een mooie Riesling-kruidigheid. (Würzgarten=kruidentuin!). Mooi spel tussen zoet en zuur met in de smaak een markante kruidigheid. Veel finesse met een accent op mineralen in de afdronk. Wijn en gerecht: Fourmé d’ambert, fruitsalade, niet te zoete desserts, tarte tatin.

€ 17,00
642 – Egon Müller – Scharfhof – Riesling kabinett

Heel verlegen in eerste instantie blijkt dit een prachtig elegante wijn met prachtig geïntegreerde geuren van cassis, grapefruit, peren en bloemrijke kruiden in de neus. De wijn geeft een fijn kruidigheid in de mond en straalt frisheid en elegantie uit, een pittige zuurgraad biedt focus naar de briljante kern van mineralen. De wijn is nog steeds terughoudend, zowel qua smaak en in de afwerking, maar de balans en elegantie zijn gewoonweg verbluffend. Deze wijn zal tijd nodig hebben om aromatisch te ontwikkelen, maar zal daarna een grote levendige vertolking van een Scharzhofberger Kabinett blijken te zijn. In veel opzichten doet deze wijn ons denken aan een iets diepere versie van de briljante 1990. Wat een spectaculaire wijn in de maak! Houdbaar 2025-2040.

p.o.a.
712 – Weingut Bergdolt – Duttweiler Kreuzberg Riesling Trocken Kabinett

Jeugdig bleek geel. Open, citrus (grapefruit), mineralen (vuursteen). Levendige aanzet, frisse zuren, appel, citrus, fijne minerale bittertoon, fruit. Goede vulling, opwekkend. Wijn en gerecht: Aperitief, salades, lichte visgerechten

€ 13,25
745 – Heiner Sauer Riesling Trocken

Deze supermooie Riesling komt uit Gleisweiler. Dit idyllische dorpje is het warmste plekje van heel Duitsland, er groeien palmen, bananenplanten, cipressen… De wijn: extravert, zwierig, limoen, grapefruit. Sappig, weldadig fris. 2015 is een erg goed jaar. DGH2016 over de 2014: “Strak, maar geen zuurbekje. Krakende appels, achteroverleunende grapefruit, citrus met mededogen.” Bij vis, asperges, krab.

€ 10,95

Bestel uw Riesling wijn!

  Gratis thuisbezorgd in de Drechtsteden vanaf een doosje 6 flessen! - Verzenden: bijkomende porto 9,= t/m 30 kg vracht (3 dozen van van 6 - afwijkende tarieven voor grote flessen) - levering na ontvangst vooruitbetaling op factuur! (Tussentijdse) prijswijzigingen, jaargangen en drukfouten voorbehouden!

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres (verplicht)

  Uw postcode (verplicht)

  Uw woonplaats (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoon (verplicht)

  Uw geboortedatum (verplicht)

  M/V (verplicht)

  Uw bestelling