Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Reuter Dusemund Riesling Schieferberg Trocken

Reuter Dusemund Riesling Trocken

Peter, Vino Amore

Wijngoed Reuter Dusemund

Reuter Dusemund Riesling Schieferberg Trocken – De familie Reuter-Dusemund komt in 1624 voor het eerst in aanraking met de productie van wijn. Momenteel werken er twee generaties van de familie in het wijnhuis; de ouders Theresia en Herman Reuter en Jürgen Dusemund en Astrid Reuter-Dusemund. Wist u trouwens dat deze wijnkelder de oudste is van heel Brauneberg? De familie bezit ongeveer 4,5 hectare grond. Brauneberg is een gebied met ongeveer 1.000 inwoners. Het ligt vlakbij Bernkastel-Kues, goed beschut tussen de steile hellingen van de Moezel. Er heerst een ideaal klimaat. De wijngaarden zijn hoofdzakelijk beplant met Riesling. Weingut Reuter Dusemund bezit ook 1.200 m2 van de beroemde Juffer Sonnenuhr en 6.000 m2 van de Juffer! De familie Dusemund maakt bijzondere wijnen met een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding. Het gamma aan Riesling-wijnen reikt van beendroog tot mierzoet. Bijzonder is de Rotling, een blend van Spätburgunder en Riesling. Wijngaarden bevinden zich momenteel in Brauneberg: Juffer, Juffer-Sonnenuhr, Mandelgraben – In Mülheim: Sonnenlay – In Maring-Noviand: Honigberg, Sonnenuhr, Klosterberg – In Lieser: Schlossberg – In Bernkastel-Kues: Kardinalsberg, Weisenstein – en in Graach: Himmelreich, Domprobst!

Reuter Dusemund Riesling Schieferberg Trocken

Reuter Dusemund Riesling Schieferberg Trocken

Eerlijke en pure wijn uit de Moezel! Loepzuiver met een aantrekkelijke prijs! De Rieslings van Reuter Dusemund komt van steillagen met leisteen en dat proef je! Wat een verfijning en een fraaie body met een sprankelende finale!

Schiefer en zo

Grauschiefer, Rotschiefer en Blauschiefer geven allemaal een andere uitkomst aan de uiteindelijke wijn mee. Blauschiefer geeft op basis van proefondervindelijk onderzoek doorgaans aromatische, zeer expressieve wijnen met tonen van perzik en een associatie met ‘natte leisteen’. Rotschiefer schijnt ingetogen te zijn met bloemenaroma’s van geel-rode appels, veldbloemen en wilde kruiden. Ook is hun smaak vaak wat breder en kruidiger dan de Blauschiefer Rieslings.

Reuter Dusemund Riesling Schieferberg Trocken – bij kaas

De Vacherin Mont d’Or is een zachte kaas uit de Zwitserse Jura, gemaakt van gethermiseerde melk. De kaas wordt ook in de Franse Jura gemaakt maar dan van rauwe koemelk. In beide landen heeft de kaas het AOC-keurmerk, in Frankrijk vanaf 1981, in Zwitserland vanaf 2003. De Vacherin Mont d’Or is een gewassen-korst kaas en wordt gemaakt van uitsluitend koemelk. De kaas wordt van de volle rauwe melk gemaakt van koeien van het Montbéliard-ras. Na toevoeging van stremsel wordt de wrongel in de vormen gedaan. Na het vormen wordt de kaas overgedaan in dennenhouten hoepels, om uitlopen te voorkomen. De rijpingstijd is drie weken minimaal op dennenhouten planken. In die tijd worden de kazen dagelijks met pekel gewassen en gekeerd. Aan het eind van de rijping is de kaasmassa geel-beige geworden en heeft een licht zoetige smaak. De kaasmassa is smeuïg, en wordt na langere rijping zelfs geheel vloeibaar. De volledig gerijpte kaas wordt dan ook niet meer gesneden, maar wordt met een lepeltje uit de vorm gehaald en op croutons of op warme halve aardappelen gegeten. Het seizoensgebonden karakter van de kaas grijpt nog terug naar voorheen. Nadat de koeien van de alpenweiden terugkwamen naar de stal (bij het vallen van de eerste sneeuw), liep de melkproductie te hard terug om nog de grote Gruyère of Emmental te kunnen maken en werd er naar de kleinere kazen gegrepen, bijvoorbeeld de vacherin of roomkaas. De Vacherin Mont d’Or wordt zoals gezegd geserveerd met een lepeltje, in zijn korst van dennenhout. Het is een lopende kaas, met een zilte smaak die perfect met de Reuter Dusemund Riesling Schieferberg Trocken samengaat! Door de kaas voelt de wijn wat ronder aan, de zuren verdwijnen wat naar de achtergrond en alle smaken komen mooi in balans!

Bestel uw Reuter Dusemund Riesling Schieferberg Trocken

Reuter Dusemund Riesling Schieferberg Trocken