Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Nuit a Pleiney – Valle d’Aosta

Nuit a Pleiney - Valle d'Aosta

Nuit a Pleiney – Valle d’Aosta

Nuit a Pleiney – een oud stenen en houten huis, typisch voor de architectuur in de Aosta-vallei met een stal op de begane grond, grote kamers op de eerste verdieping en de schuur erboven. Dit is het huis van Nuit: een prestigieuze woning die de emoties uit het verleden tot leven brengt, een unieke en onmiskenbare stijl. Vijf kamers met eigen badkamer en een appartement met keuken verwelkomen de gasten op een plek, weg van het massatoerisme, ideaal voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning en contact met de natuur. Kamers en appartementen zijn in 2018 voltooid.

We genieten van de rust en het isolement van de hoge bergen, maar we zijn niet geheel afgesloten van de bewoonde wereld. In de zomer hebben de gasten toegang tot een grote uitgeruste buitenruimte, een terras en een solarium met comfortabele ligstoelen. Vanaf augustus 2018 is er een sauna en een Scandinavisch bad om buiten te kunnen ontspannen omringd door de fantastische natuur!

Het gebied waarin we ons bevinden en de omliggende plaatsen bieden de mogelijkheid om de producten van lokale ambachtslieden te waarderen en te kopen. En dat zijn er nogal wat! Er zijn heerlijke gastronomie- en wijnroutes te ontdekken evenals eeuwenoude tradities. Ontdek de lokale culturen vanaf de Jambon de Bosses om bij de heroïsche wijnen van Maison Anselmet uit te komen. Bezoek de onmisbare tentoonstellingen in het kasteel van Bosses en Etroubles, maak lange wandelingen tussen de alpine flora en dieren in het wild.

In de regio zijn talloze buitensport mogelijkheden, overdekte rotsklimcentra, skicentra voor alle liefhebbers van langlaufen en alpineskiën. Er zijn ook tennisbanen, een 9-holes golfbaan, organisatie van mountainbiketochten en gewone fietsen. In de winter ben je na een korte afdaling bij de langlaufpiste van Flassin, vlakbij het loket is het SnowPark opgezet, waar jong en oud een alternatief voor skiën vinden.

Gastvrouw Sara en gastheer Marco blinken uit in hospitality en hebben het ons zéér naar de zin gemaakt! Geweldig! Maar het mooie van deze B&B is natuurlijk ook de ligging! Aan de voet van de ‘Colle Di Gran San Bernardo’, daarbij zowel Zwitserland alsmede de prachtige Aosta vallei binnen handbereik! Dit is een lokatie waar u een keer geweest moet zijn!

1 Reactie

  1. Sara Clerici

    Like minds meet by overcoming distances, linguistic differences and other barriers. Friendships comes from a smile, a kindness. That’s why I love my job! Thanks to Vino Amore!

Geen reacties toegestaan.