Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Las Ninas – Carmenère Reserva

Las Ninas - Carmenère Reserva

Las Ninas – Carmenère Reserva – wijn van de maand

Nadat de Franse wijnfamilie Daure in 1996 een studiereis naar Zuid Amerika heeft ondernomen zijn ze zo onder de indruk van de mogelijkheden van met name Chili als wijnland dat ze er besluiten te gaan wonen. Gekozen werd voor de Colchagua vallei, waar veel overeenkomsten met de Franse cultuur aanwezig zijn. De acht ondernemende Françaises die er het innovatieve project opzetten, van wijngaardier tot wijnmaker en verkoper, zijn de vereeuwigd in de etiketten van de reserva lijn. Ze vormen een soort familiealbum waarin de portretten de geschiedenis van de wijngaard vertellen. Zoals de gezichten van de president Regine Dauré en haar dochters Alix en Margaux die de ontwikkeling van de Las Niñas Carmenère op zich hebben genomen. De druiven voor de Reserva Las Niñas lijn worden handmatig geoogst in kistjes van 12 kg, waarna de druiven over de selectietafel gaan. Alleen het beste fruit wordt geselecteerd voor vinificatie. De wijngaard beslaan 160 ha in de Colchagua vallei bij Apalta. De bodem, bestaand uit granietzand, zorgt voor een perfecte waterhuishouding. Dat is erg belangrijk vanwege de hete droge zomer en de grote temperatuurverschillen (> 25 C tussen middag en nacht). De volle, rijpe, uitgebalanceerde smaak van deze Las Ninas – Carmenère Reserva kenmerkt zich door warm mondgevoel, zachte tannine, zondoorstoofd fruit en een hint van chocolade. Deze wijn is perfect te combineren met mooie vlees- en wildgerechten. Door het vele concentraat is deze wijn nog vele jaren te bewaren.

Bestellen of klik om te bellen!

Carmenère

De Carmenère is een laat rijpende druif met een relatief lage opbrengst die gevoelig is voor coulure, bloesemval die uiteindelijk leidt tot geen of misvormde druiven. Hij geeft donker gekleurde wijnen met een aroma van zwarte bes, kersen, pruim, viooltjes, roos en tabak. Bij de wat rijpere wijnen kan daar nog chocolade bijkomen. Bij houtrijping, dat veelvuldig wordt toegepast, kunnen daar ook nog eens koffie, peper, zoethout, kruidnagel en cederhout bij komen. De smaak is samen te vatten als fruitig en kruidig/peperig, aangevuld met koffie en chocolade, en toch zacht en rond.

Colchagua Valley

De Colchagua Valley is gesitueerd in het zuidelijke deel van de Rapel Valley. In het hart van Colchagua Valley genieten de wijngaarden een natuurlijke bescherming van het Andesgebergte aan de ene kant en de Pacific aan de andere kant. De gemiddelde temperatuur schommelt tussen de 14 en 32 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor het verbouwen van kwaliteitswijnen. Colchagua Valley heeft zich een reputatie verworven voor sappige en geconcentreerde wijnen van Chili. De bodem bestaat uit klei, leem, kalksteen en zand plus enkele vulkanische gebieden. Daarnaast heeft Colchagua veel zonuren, weinig regen en koele nachten. Het grote verschil in dag- en nachttemperatuur maakt dat schimmels als meeldauw hier niet voorkomen. Irrigatie gebeurt in dit gebied met smeltwater van de gletsjers van de Andes. Het gebied heeft circa 22.000 hectare aan wijngaarden en de druivensoort Cabernet Sauvignon is er het meest aangeplant, gevolgd door Merlot en Carmenère. De Syrah druif is hier pas enkele jaren geleden aangeplant, maar heeft de ruim 1000 hectare al bereikt.