Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Hungarian Corner Hongaars restaurant stijlvol met authentieke gerechten!

Hungarian Corner Hongaars restaurant

Hungarian Corner Hongaars restaurant

Hungarian Corner Hongaars restaurant – Hungarian Corner is een Wijnbar & Hongaars Restaurant in Den Haag met traditionele en nieuwe Hongaarse gerechten en bijpassende wijnen! Op de kaart staan onder andere goulashsoep, goulash (pörkölt), kip in paprika en nog veel meer lekkers! Hungarian Corner kiest haar ingrediënten zorgvuldig uit. Zo komt het paprikapoeder uit Kalocsa, een Hongaars dorp waar alles draait om paprika en paprikapoeder. Er is daar zelfs een heus Paprika museum! Dit dorp kent tot wel 50 soorten paprika’s welke tot poeder worden verwerkt en naar keuze worden gemengd. Zo is ook de menging paprikapoeder van Hungarian Corner uniek!

Hungarian Corner Hongaars restaurant – Mangalica varken – wolvarken

Vlees is heel belangrijk in de Hongaarse keuken, en de herkomst er van nog meer. Het varkensvlees is doorgaans van het Wolvarken (Mangalica in het Hongaars) en Hungarian Corner selecteert zelf de boeren waar de varkens opgroeien. Hungarian Corner selecteert op een vrije uitloop van de biggen en varkens en dat proef je! Het wolvarken vindt zijn oorsprong in Hongarije. In dat land vindt ook het jaarlijkse wolvarkenfestival plaats, van 6 tot en met 8 februari. In Nederland is het houden van wolvarkens toegestaan. Desondanks zijn er tot dusver weinig wolvarkenfokkers in Nederland gevestigd, terwijl het opvallend donkere vlees sterk doorregen en mals en erg smakelijk is! Het varkensras is ontstaan in 1833, uit een kruising tussen het Servische Sumadia-varken en het Szaltonser- en het Balkonyervarken. Oorspronkelijk waren er ook zwarte en wildkleurige Mangalitsa’s, nu bestaan er enkel nog blonde, rode en zwaluwbuiksoorten. De varkens zijn trouwens net zo knuffelbaar als ze eruitzien. Ze zijn aanhankelijk en willen graag contact. Toch is aan de gestreepte pyjamaatjes van de biggen te zien dat dit oeroude Hongaarse wolvarken dicht bij de natuur staat. Het is een trager groeiend ras dan het gewone varken. Het wolvarken ontwikkelt meer vet, in de vorm van spek en intramusculair vet! En juist in de vet zit het geheim! Het is de olijfolie onder de dierlijke vetten’, zeggen chefkoks in New York en Londen. Daarbij zit in dit vet veel méér omgega 3 dan u zou verwachten. Het is eigenlijk een soort Wagyu varken!

Hungarian Corner Hongaars restaurant

Hungarian Corner Hongaars restaurant – wijnen

Ook de dranken zijn van Hongaarse origine. Csiki sör is heerlijk fris Hongaars bier uit de Karpaten met een grote geschiedenis. Maar wat te denken van de Palinka welke Hungarian Corner serveert in Szilva, Barack en Körte (Pruim, abricots en peer). Een vuurwatertje dat voor het eten een gewoonte is in Hongarije. Hungarian Corner heeft zich goed verdiept in de Hongaarse wijnen. Zo serveren ze wijnen uit de omgeving van het Balaton, Szekszárd, Eger en Villany. De gastheer Marco schudt moeiteloos allerlei details over deze boeiende wijnen uit zijn mouw! Kom daar eens om! Hungarian Corner organiseert regelmatig periodieke evenementen met Hongaarse muziek, dans en klederdracht! Denk daarbij aan Hongaarse “boeren” bruiloften, Pasen, Kerst en Szüreti bál (een feest ter ere van de druivenoogst) om maar wat te noemen. Daar gaan wij zeker een keer heen! Verder kunt u bij hen terecht voor feestjes, partijen en zakelijke arrangementen.

Vino Amore voert enkele Hongaarse wijnen!

2 Reacties

  1. Saskia Rutten-Alberts

    Echt een aanrader! Wij rijden er speciaal vanuit Dordrecht heen om hun lekkere gerechten en de gezellige gastvrije sfeer!

  2. Marja vd Boomgaard

    Een gezellig, authentiek Hongaard restaurant. De chef is Hongaars en heeft verstand van zaken. De bediening is uiterst vriendelijk en gastvrij. De bijpassende wijnen maken het tot een heus Hongaars feestje!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.