Vino Amore

Giuseppe Quintarelli – een betoverend wijnhuis!

Giuseppe Quintarelli - Bianco Secco

Vino AmoreGiuseppe Quintarelli

Quintarelli is met recht één van de iconen van de Italiaanse wijnbouw! Al jaren staat dit wijnhuis aan de absolute top. Alles is hier simpelweg goed! Dit wijnhuis maakt wijnen met een betoverende eenvoud en verfijning die in de wijnwereld uniek te noemen is! Doorgaans is er dientengevolge weinig beschikbaar en daarom worden de wijnen uitsluitend op voorintekening verkocht. Wist u dat voor 1966 men in demijohn hun wijn verkocht? De oudste fles bekend komt uit 1966! De demijohn is een grote buikvormige fles kruik in mandwerk variërend van 10 tot 25 liter. De labels werden voorheen allemaal handgeschreven door de eigenaar van de 12 Apostoli, een restaurant in Verona, daarna heeft één van de dochters van Giuseppe dit overgenomen. De grote Maestro del Veneto, Giuseppe Quintarelli, is erin geslaagd om in zijn verbazingwekkende zestig jarige carrière op zijn mythische en legendarische landgoed fabuleuze wijnen te produceren. Uiteindelijk heeft hij met behoud van de traditie, zijn liefde, met heel zijn hart en ziel, de top van de top weten te maken. Na zijn overlijden wordt het bedrijf geleidt door Franca, zijn dochter Fiorenza, zijn schoonzoon Giampaolo, en zijn kleinzonen Francesco en Lorenzo. Zij zetten de legende met hun man, vader en overgrootvader nauwlettend voort.

Guiseppe Quintarelli – onberispelijke kwaliteit!

Giuseppe, liefdevol bekend als “Bepi” aan degenen die het dichtst bij hem stonden, was een perfectionist in elk opzicht. Van de prachtige handgeschreven labels, tot de best mogelijke kwaliteit kurk, om de voortreffelijke wijn in de flessen af te sluiten. Quintarelli is een naam, is een stempel van authenticiteit en de ultieme indicatie van een ambachtelijke, handgemaakte, compromisloze wijn van de hoogste kwaliteit. Niets gaat er gehaast op dit wijngoed. De wijngaarden worden zeer zorgvuldig bijgehouden, er is veel handwerk en de aandacht voor kwaliteit is nimmer aflatend. Na de pluk worden de druiven uiteraard ook zeer zorgvuldig geselecteerd op de allerbeste kwaliteit. De rijping van de wijn geschiedt in de sierlijke in grote vaten, geduldig met alle tijd van de wereld. Waar normaal gesproken een Amarone 3 tot 4 jaar rijpt is dat bij Quintarelli 7 jaar. De wijnen van Quintarelli zijn niet echt te vergelijken met alle andere wijnen in de regio, of ergens anders in de wereld. Ze hebben hun eigen klasse en eigen categorie – het allerbeste van het beste. “Onze traditionele smaken en methoden moeten worden gekoesterd en niet in de vergetelheid geraken. Maar boven alles, we kunnen de natuur niet forceren. We moeten rust bewaren, geduld hebben, de juiste technieken gebruiken en een hoop passie bezitten.” Deze woorden symboliseren de filosofie van de meest beroemde producent van de Veneto. Alle wijnen van Quintarelli zijn bijzonder complex en behoren zonder meer tot de grootste wijnen van heel Italië.

Giuseppe Quintarelli – Bianco Secco

Bianco Secco wordt in frissere jaren verrijkt met maximaal 1,5% Amabile del Cerè (de passito van het huis) om meer “rondeur” en complexiteit mee te geven. Gebruikte druivenrassen zijn Garganega, Trebbiano, Chardonnay, Sauvignon en Saorin. Opvoeding vind plaats op RVS en de totale productie is ongeveer 8.000 flessen. De wijn heeft fruitige tonen van peer, citrus en amandelen. In de mond een stevige aanzet met een fraaie structuur en een lange finale!

Giuseppe Quintarelli – Bianco Secco – prijsklasse VI € 25 – € 50 – prijs bij publicatie € 33,75

Gratis thuisbezorgd in de Drechtsteden vanaf een doosje 6 flessen! - Mogen zeker ook verschillende wijnen zijn! - Verzenden: bijkomende porto 9,= per doos van 6 (afwijkende tarieven voor grote flessen) - levering na ontvangst vooruitbetaling op factuur! (Tussentijdse) prijswijzigingen, jaargangen en drukfouten voorbehouden!

Uw naam (verplicht)

Uw adres (verplicht)

Uw postcode (verplicht)

Uw woonplaats (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoon (verplicht)

Uw geboortedatum (verplicht)

M/V (verplicht)

Uw bestelling

Please follow and like us:
error