Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Dumanet Chardonnay

Dumanet Chardonnay

Dumanet Chardonnay – wijn van de maand

Het huis ‘Les Vignerons Du Narbonnais’ waar deze Chardonnay vandaan komt ligt in de Languedoc, het zonnige zuiden van Frankrijk, de grootste wijnstreek van Frankrijk. Het huis Dumanet is echter ooit opgericht door een koetsier die tussen Narbonne en Carcasonne zijn vaste route had. Tot hij op een dag besloot zijn koets te verkopen en met deze centen een wijndomein op te zetten. Waar hij begon met 14 hectare is het huidige huis inmiddels uitgegroeid tot 300 hectare wijngaarden. De chardonnay druif rijpt in de Languedoc onder bijna ideale omstandigheden. De druiven voor deze wijn komen van wijngaarden rond de steden Narbonne, Beziers en Montpellier. De kleihoudende ondergronden in de lagere delen van de Languedoc zijn een ideale ondergrond voor het planten van chardonnay, omdat deze druif een bodem nodig heeft die het vocht goed vasthoudt. Dat zorgt hier voor een heerlijk fruitige en houtgelagerde Chardonnay, met een vleugje vanille. Maar het fruit blijft hier voorop staan. Een geslaagd voorbeeld van wat het Pays d’Oc te bieden heeft aan lekker wit!

Dumanet Chardonnay

Veel pracht en praal deze Dumanet Chardonnay Reserve. Vettig, boterig en romig zijn smaken die deze wijn het beste beschrijven. De druiven mengeling is heerlijk, zo verfijnd en perfect in balans! In de neus is wat geel fruit te herkennen en tonen van vanille, kamperfoelie, acacia en citrus. De smaak is betoverend, een explosie van geel fruit zoals, abrikozen, perzik en pruimen, caramel, getoast brood en hazelnoot zorgt voor een mooie finale! De afdronk van deze Dumanet Chardonnay Reserve is zacht en romig. Een waanzinnig prachtige wijn voor het geld!

Dumanet Chardonnay

  Gratis thuisbezorgd in de Drechtsteden vanaf een doosje 6 flessen! - Verzenden: bijkomende porto 9,= t/m 30 kg vracht (3 dozen van van 6 - afwijkende tarieven voor grote flessen) - levering na ontvangst vooruitbetaling op factuur! (Tussentijdse) prijswijzigingen, jaargangen en drukfouten voorbehouden!

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres (verplicht)

  Uw postcode (verplicht)

  Uw woonplaats (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoon (verplicht)

  Uw geboortedatum (verplicht)

  M/V (verplicht)

  Uw bestelling