Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Di Filippo Farandola

Di Filippo Farandola

Di Filippo Farandola – wijn van de maand!

Azienda Agraria Di Filippo is een familiebedrijf gevestigd aan de voet van de Colli Martani bij Cannara, globaal gelegen tussen Assisi en Montefalco. Sinds jaar en dag maakt dit wijnhuis kwaliteitswijnen van biologisch geteelde druiven. De 30 hectare aan wijngaarden liggen op de zonovergoten heuvels in het hart van Umbrië tussen Torgiano en Montefalco. Roberto di Filippo is een bekwame oenoloog. Hij respecteert de natuur, en gelooft sterk in een balans van mens, bodem en flora en fauna. Emma en Roberto Di Filippo hebben een grote passie voor wijn maken, maar dan wél met respect voor de natuur en met het oog op de toekomst. Zoals zij het zelf zeggen:

“Passie, respect, liefde. Dit zijn de drie krachten die ons drijven in ons dagelijks leven met en in onze wijngaarden. Passie voor ons werk, respect voor de bodem en de liefde voor de familietraditie in de wijnteelt. We geloven sterk in de noodzaak van een constante balans tussen mens, bodem, flora en fauna.”

En die filosofie wordt beloond! Niet alleen produceren zij bijzonder smaakvolle en eerlijke wijnen, maar zij winnen ook met grote regelmaat belangrijke prijzen in internationale (biologische) wijnconcoursen. Roberto en Emma di Filippo zijn reeds in 2012 tot beste BIO producent gekozen in de Gambero rosso, de belangrijkste wijngids van Italië.

Di Filippo Farandola

De nieuwe jaargang is voor 100% van de Trebbiano Spoletino druif. Karakteristiek voor smaak en geur zijn het tropisch fruit / gele bloemen én de aangename frisse zuren die de wijn rijk en vol(wassen) maken. Een juweeltje van de wijnmaker! De smaak is aangenaam, levendig, pittig en met ingetogen zachte zuren. Deze wijn staat bij een aantal restaurants op de wijnkaart (o.a. restaurants met een Michellin ster!) Dit is een kwaliteitswijn voor de consument die voor wat meer kwaliteit in het glas gaat! De wijn is geschikt als aperitiefwijn en daarnaast breed genoeg voor vrijwel alle vis- en witvleesgerechten. Past vooral goed bij gerechten met asperges en dan vooral groene asperges. Heeft power genoeg door een lange afdronk om op de been te blijven bij middelzware gerechten.

Trebbiano spoletino

Trebbiano spoletino is naar alle waarschijnlijkheid een lokale kruising uit de 19e eeuw, die betere wijnen met meer body kan opleveren dan de gebruikelijke trebbiano’s, zoals trebbiano toscano. De monocépagewijnen zijn strogeel van kleur, vol en rijk van smaak, en soms zelfs wat vettig. De uitgesproken aroma’s doen denken aan citrus, bloesem, amandelen en specerijen. De zuurgraad is goed en geeft de volle wijnen toch een frisse afdronk.

Di Filippo Farandola – prijsklasse III € 10 – € 15 – prijs bij publicatie € 12,75

  Gratis thuisbezorgd in de Drechtsteden vanaf een doosje 6 flessen! - Verzenden: bijkomende porto 9,= t/m 30 kg vracht (3 dozen van van 6 - afwijkende tarieven voor grote flessen) - levering na ontvangst vooruitbetaling op factuur! (Tussentijdse) prijswijzigingen, jaargangen en drukfouten voorbehouden!

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres (verplicht)

  Uw postcode (verplicht)

  Uw woonplaats (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoon (verplicht)

  Uw geboortedatum (verplicht)

  M/V (verplicht)

  Uw bestelling

  Di Filippo Farandola