Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

La Grace Fonrazade GrandCru Saint-Émilion

Chateau La Grace Fonrazade Saint-Émilion Grand Cru

Chateau La Grace Fonrazade Saint-Émilion Grand Cru – wat een prachtige wijn is dit! – wijn van de maand

La Grace Fonrazade GrandCru – Hij is weer terug! U kent vast nog wel François-Thomas Bon van Château de Lugagnac wat we jarenlang hebben verzocht. Door familieomstandigheden is dit estate verkocht aan Chinezen en hij is opnieuw begonnen naast Chateau Angelus in Saint Emilion. Heel kleinschalig maar met o zo fijne wijnen! Een oud Chateau volledig gerenoveerd naar de allerlaatste eisen van deze tijd. Een nieuwe aanwinst! Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc. Geraffineerd glas wijn met een fijn, geschakeerd aroma waarin subtiele nuances van o.a. rood en zwart fruit, geroosterde koffiebonen, leer en andere aardse tonen naar voren komen. De eveneens subtiele, bijna fluwelige smaak bezit een ferm middenrif waarin zwarte bessen, kersen. Fijne harmonieuze afdronk met een structuur van rijpe tannines die de afdronk domineren en de wijn in zijn geheel mooi ondersteund. Een rasechte maaltijdwijn!

Bestellen of klik om te bellen!

Saint-Emilion

Saint-Emilion is een wijn met een lange traditie. Deze wijnstreek stond reeds in de Gallo-Romeinse periode hoog aangeschreven. Een Saint-Emilion kan zeer uitlopende kenmerken hebben. De meeste wijnbouwers in Saint-Emilion zijn nog steeds familiebedrijven van ongeveer 7 hectaren groot. Er zijn negen gemeenten die de naam Saint-Emilion mogen dragen:

 1. Saint-Emilion (2,290 hectaren);
 2. Saint-Christophe des Bardes (545 hectaren);
 3. Saint-Etienne de Lisse (525 hectaren);
 4. Saint-Hippolyte (290 hectaren);
 5. Saint-Laurent des Combes (235 hectaren);
 6. Saint-Pey d’Armens (290 hectaren);
 7. Saint-Sulpice de Faleyrens (595 hectaren);
 8. Vignonet (275 hectaren);
 9. Een deel van de gemeente Libourne (160 hectaren).

De negen gemeenten produceren een grote waaier aan wijnen met elk een eigen persoonlijkheid wat het moeilijk maakt om over een Saint-Emilionwijn te spreken. De jonge wijnen hebben aroma’s van braambessen, jeneverbessen en framboos. De oudere wijnen hebben een boeket van hertenvlees en leer met een krachtige structuur. De grote verscheidenheid aan terroirs levert diverse smaken op.
Saint-Emilion heeft vier grote terroirs:

 1. Kalksteenplateau: is grotensdeels gelegen rond de stad van Saint-Emilion en voor een deel in de gemeenten Saint-Christophe des Bardes, St-Hippolyte en Saint-Etienne de Lisse;
 2. Klei-kalksteenhellingen: deze omringen het kalksteenplateau;
 3. Kiezel klei-grintterras: komt voor in het noordwesten, tot de gemeenten Pomerol en Libourne uit;
 4. Zand-gravelvlakte: Het zuidelijke deel van de benaming tot de vallei Dordogne.

Het druivenras Merlot overheerst Saint-Emilion maar ook Cabernet Frank (of Bouchet) en Cabernet Sauvignon worden gebruikt.