Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Bach wijn Bachfestival Dordrecht 2018 Vòòrintekening

Bach wijn Bachfestival Dordrecht 2018

Bach wijn Bachfestival Dordrecht 2018 Vòòrintekening

Bach wijn Bachfestival Dordrecht – Wij en het Bachfestival Dordrecht

Bach wijn Bachfestival Dordrecht – Persoonlijk zijn wij al vanaf de oprichting van het Bachfestival Dordrecht betrokken bij deze stichting. In eerste instantie als de rechterhand van Jan Nuchelmans, musicus, muziek-wetenschapper, docent muziekgeschiedenis, jurylid, artistiek raadgever, bijzonder hoogleraar Katholieke Universiteit Nijmegen – drager van de grote medaille van het Provinciaal Utrechts Genootschap en de “Ordre des Arts et des Lettres” – Officier in de Orde van Oranje Nassau. Ik noem deze zaken omdat ik Jan, hij was artistiek leider van het Bachfestival Dordrecht, heb leren kennen als een bijzonder fijn mens en eminent Bach verteller. Ik voel me nog steeds bevoorrecht dat ik Jan heb leren kennen. Na de take-off van het Bachfestival Dordrecht ben ik vrijwilliger geworden bij het Bachfestival Dordrecht.

Bach wijn Bachfestival Dordrecht

Peter en Jan

Het doet mij dan ook als vinoloog veel plezier om deze Bach wijn 2018 te introduceren. U kunt tot 15 juni 2018 vòòrintekenen, daarna is deze wijn niet meer verkrijgbaar! Een speciale wijn voor een speciale prijs!

Bach wijn Bachfestival Dordrecht – Op deze Bach wijn (€ 12,50) kunt u t/m 15 juni 2018 intekenen!

Deze speciale editie is alleen t/m 15 juni 2018 verkrijgbaar en daarna nooit meer! De vòòrintekening Bach wijn Bachfestival Dordrecht 2018 betreft een frisse rode wijn van uitstekende kwaliteit met een pittig aroma van vers rood fruit zoals Amarena kersen en wat kruidigheid! Deze soepele rode wijn heeft een aangename en aromatische afdronk! Puur genieten! Denk terug aan het Bachfestival Dordrecht 2018 met deze mooie wijn en muziek van Bach natuurlijk!

 

Bach wijn Bachfestival Dordrecht – Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach (Eisenach, 21 maart 1685 – Leipzig, 28 juli 1750) was een Duitse componist van barokmuziek, organist, klavecinist, violist, muziekpedagoog en dirigent. Hij wordt door de meeste muziekwetenschappers beschouwd als een van de grootste en invloedrijkste componisten uit de geschiedenis van de klassieke muziek vanwege de inventiviteit waarmee hij melodie, harmonie en ritme, maar ook diverse muziekstijlen uit zijn tijd en dansvormen combineerde, wat vele componisten na hem inspireerde en wat ze ook trachtten te evenaren.

Bach wijn Bachfestival Dordrecht – Oeuvre

Zijn omvangrijke oeuvre, dat door Wolfgang Schmieder thematisch voor het eerst werd gecatalogiseerd en gerubriceerd, aanvankelijk slechts ten behoeve van de Duitse muziekuitgeverij Breitkopf & Härtel als uitleen- en publicatiecatalogus, in de Bach-Werke-Verzeichnis (BWV), valt met name op door groot componeertechnisch vakmanschap en – voor velen – een sterke emotionele zeggingskracht. Het is een unieke synthese van de verworvenheden van de meerstemmige, polyfone muziek met die van de eenstemmige, de monodie. Bach wordt, met Claudio Monteverdi en Jean-Philippe Rameau, als hoogtepunt van de muzikale barok (ca. 1600 – ca. 1750) beschouwd. Zijn overgeleverde muziek, die pas vanaf circa 1800 in grote oplagen gepubliceerd werd, is ook van grote betekenis gebleken voor vele componisten na hem. In zijn behandeling van polyfonie en harmonie bereikte Bach een kwaliteit waarin hij de grenzen van wat tot dan toe gerealiseerd was in de klassieke muziek verre overschreed. Bachs oeuvre omvat vrijwel alle stijlen en vormen die in zijn tijd gangbaar waren, met uitzondering van opera.

Bach, een onuitsprekelijk fenomeen! Hij beroerd onze wereld na dik 250 jaar nog steeds! De man was duidelijk een eigenzinnig type en daar zijn wel wat aanwijzingen voor te vinden. Zo wilde Bach graag Buxtehude horen in Lübeck. Hij krijgt vier weken verlof maar blijft vier maanden weg. Hij zal er genoten hebben van de orgelwerken die Buxtehude ten gehore gaf, maar waarschijnlijk ook van de Abendmusiken. Bij terugkomst werd hij op het matje geroepen en hem werden vier verwijten voor de voeten geworpen, zoals tot op heden in de stukken valt te lezen:

  • dat hij veel te lang wegbleef (wat hij pareerde door te zeggen dat hij immers keurig vervanging had geregeld);
  • dat hij een vreemde vrouw had laten zingen in de kerk;
  • dat hij tijdens de preek afdaalde in de wijnkelder;
  • dat hij de cantorij niet wilde begeleiden omdat die volgens hem niet kon zingen.

Dat laatste had hij zich ook al eens laten ontvallen en dat leidde tot een duel met een lid van de cantorij waarbij hij uiteindelijk voor de rechtbank moest komen. Hoe dan ook, Bach en wijn, of, muziek en wijn zijn onafscheidelijk!