Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Azienda Agricola Pratello

Azienda Agricola Pratello

Azienda Agricola Pratello

Familiebedrijf Azienda Agricola Pratello is gelegen aan de zuidwest zijde van het Gardameer. Hier werkt men al sinds 2004  100% biologisch en gecertificeerd. Volgens eigenaar Vicenzo Bertola was dit een logisch gevolg van hun levensbeschouwing. De bijzonder fraai gelegen azienda geldt als het ‘bio’voorbeeld voor de omgeving. Een echt familiebedrijf, iedereen doet mee, van mama in de keuken van het restaurant tot Vicenzo in het wijndomein. Met recht zijn ze trots op wat daar nu staat: van kamers, restaurant met zalen en wijndomein. Alles picobello in orde, een feest om te bezoeken en te logeren! (zie: pratello.com). Pratello produceert, op basis van authentieke druiven als Rebo, Manzoni, Gropello en Lugana echte gebiedstypische wijnen. Allemaal zeer overtuigend en expressief.  Heel logisch: de wijnmaker Emiliano Rossi (Ca dei Frati) staat zeer hoog aangeschreven en experimenteert graag met nieuwe technieken in combinatie met toepassing van natuurlijke gisten. Een echt wijnwonderkind!

Pratello wijngaard

Azienda Agricola Pratello is gelegen in de heuvels nabij het Gardameer aan de Brescia zijde. Azienda Agricola Pratello beslaat een oppervlakte van 140 hectare, waarvan 66 hectare wijngaarden. Omdat het gebied zeer heuvelachtig is, is een deel van het bedrijf gereserveerd voor natuurlijke bossen en op de resterende hectaren worden ontbijtgranen geteeld met groot respect voor het milieu. De ervaring van Vincenzo Bertola, de traditie van Dante Bertola met daarbij de expertise van agronoom Paolo Di Francesco garanderen de creatie van grootse producten in dit gebied. Elk gebied is zorgvuldig onderzocht door agronoom Paolo Di Francesco. Hij heeft een structurele analyse van de bodem gemaakt, de blootstelling aan de zon geanalyseerd en het microklimaat in kaart gebracht om vervolgens te bepalen welke druiven het beste groeien, met inachtneming van de verenigbaarheid met het biologische systeem. De bodem is een steenachtige maar ook los, met wat klei, ideaal voor de teelt van de wijnstokken, maar met een zeer lage opbrengst per hectare, maar met grote kwaliteit. Het prachtige klimaat van het Gardameer werkt als een thermische accumulator, creëert een microklimaat dat zeer belangrijk is voor de rijping van de druiven. Alle rode druiven worden gekweekt in een dal op ongeveer 180 meter boven de zeespiegel en de witte druiven op een glooiende heuvel op het zuiden op ongeveer 250 meter. boven zeeniveau. Certificering voor biologische landbouw (Mediterranean Institute of Certification) over het gehele gebied van het bedrijf.

Pratello Torazzo

Heldere robijnrode kleur, textuur en kleuren goed verdeeld intact, structuur, medium body, mooie glycerine en viscositeit! In de neus aromatische geuren van kreupelhout en vervolgens kersen die wervelend geuren in het glas. In de mond aangenaam, maar verpakt in een complexe en onverwachte fruitigheid, sensaties van o.a. rijpe pruimen, kersen en frambozen. De zuurgraad laat de wijn frisser smaken, mooie begeleider van het aanwezige warme fruit! Als begeleiding gaat deze wijn goed met koude en warme gerechten, de wijn is zeker geschikt als dagelijkse wijn. Ideaal als begeleider van lichte maaltijden, zoals wraps, pizza’s, broodjes en snacks van lokale vleeswaren en kazen. De wijn leent zich zeker ook als aperitief. Drinken bij een kamertemperatuur tussen 14 -16 ° C, in een ruim glas met een gesloten tulp.

pratello torazzo

Bestellen