Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Amuse-oreille – concert woe 30 december 2015 20:00 uur

Amuse-oreille

Enchanté! U had natuurlijk al gemerkt dat wijn en muziek goede vrinden zijn, althans als het gaat over klassieke muziek! Derhalve berichten wij u goed nieuws! Op woensdag 30 december 2015 – 20:00 uur treedt Amuse-oreille op in de Stichting Duyschot Concerten!

Amuse-oreille

Martine Sikkenk en Nelleke ter Berg, samen Amuse-oreille vormend, spelen op woensdagavond 30 december o.m. werken van Vivaldi, Sor, Nas en Bartók. Na het concert is er gelegenheid elkaar en de musici te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. De wijn wordt verzorgd door Vino Amore. Wat kan de concertbezoeker verwachten? Klassieke muziek, fijnzinnig tokkelspel, emotie en expressie: Het duo Amuse-oreille in een notendop. De mandoline, barokmandoline, gitaar en theorbe zijn verrassend rijk aan klankmogelijkheden, die Martine Sikkenk en Nelleke ter Berg dan ook graag laten horen! In hun gevarieerde programma’s komen alle klassieke muziekstijlen aan bod. Eigen bewerkingen worden afgewisseld met originele composities en muziek van hedendaagse componisten, die zich door Amuse-oreille lieten inspireren. In concertzaal, huiskamer, kerk of kasteel raakt het spel van Amuse-oreille menige gevoelige snaar.

Waarom kiest iemand een mandoline als muziekinstrument, een onbekend instrument met een oubollig imago? Wie de mandoline eenmaal heeft gehoord in al haar mogelijkheden weet waarom: De heldere en pure klank raakt het hart en heeft daarbij alle mogelijkheden tot expressie. Door de aanvulling in bereik en de prachtige versmelting van beide timbres vormt het samenspel met gitaar een ideale combinatie! Voor het uitvoeren van oude muziek op authentieke wijze bespelen Martine en Nelleke ook de barokmandoline en de theorbe. En sinds kort behoort ook de oktaafgitaar tot Amuse-oreille’s instrumentarium.

Op uitnodiging van vele kamermuziekseries speelden Martine en Nelleke in allerlei kerkjes, kastelen, stadhuizen, theater- en concertzalen, waaronder het Concertgebouw te Amsterdam, Muziekcentrum Frits Philips te Eindhoven en Vredenburg te Utrecht. Ook waren zij te gast op festivals in Nederland (o.m. het Grachtenfestival Amsterdam en de Gelderse Muziekzomer), Spanje en Duitsland.

Met hun zachte, fijnzinnige klank lenen de instrumenten van Amuse-oreille zich ook uitstekend voor kleinschalige concerten in huiselijke kring.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.