Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

Acquesi Moscato d’ Asti Casarito

Acquesi Moscato d' Asti Casarito

Acquesi Moscato d’ Asti Casarito – wijn van de maand

Viticoltori Acquesi werd opgericht in Acqui, Piemonte in 1952. Acquesi produceert alleen DOC- en DOCG-wijnen uit de prestigieuze regio Piemonte. De wijnen zijn gemaakt met de Martinotti-techniek (lange charmat methode). Gedurende bijna een eeuw (1830 – 1930) was de techniek van het vullen (tirage), het schudden (remuage) en het ontgisten (dégorgement) van de methode champenoise de enige bereidingstechniek van mousserende wijnen. Deze techniek vraagt echter uitgebreide kelders, geschoolde vakmensen en een lange bewaarduur; dus veel kapitaal. Men zocht naar andere technieken en vooral naar vinificatie methoden waarbij de tweede gisting niet in de fles maar in grote ruimten, oftewel tanken, kon verlopen. Vanaf 1930 was de metaalindustrie in staat drukbestendige en wijnbestendige metalen tanken te bouwen, die ook een tegendrukfiltratie toelieten om de mousserende wijnen te klaren. In 1930 hebben Charmat (Fra) en Martinotti (Ita) de Charmat-Martinotti-techniek ontwikkeld. Daarbij gebeurt de tweede gisting in een druktank. Daarin klaart de wijn en daarna wordt hij overgestoken en gefiltreerd in een tank die onder gelijke CO2-druk gebracht wordt en van daaruit worden de flessen gevuld onder weer dezelfde gasdruk. Er zijn vele soorten Muscaatdruiven, maar in Italië vinden we de Muscat blanc à petits grains onder de naam Moscato Bianco. Deze druif levert wijnen op met een heel uitgesproken aroma en heeft in het geval van de Asti een fijne, zoete smaak.

Acquesi Moscato d’ Asti Casarito

Veel pracht en praal deze  Acquesi Moscato d’ Asti Casarito! De wijn heeft een krachtige mousse, is verfrissend en zalig als aperitief of tijdens de lunch! Een ingetogen muskaat geur, open, elegant, smakelijk en fris. licht zoet, zachte belletjes, verse druiven, een behoorlijk krachtige muskaatwijn, heerlijk vers fruit, frisse zuren na! Desserts zoals o.a. Panzanella met Zabaglione, vanille semifreddo met sinasappel, aardbeien bavaroise, frambozentaart met pistache korst en andere lekkernijen!

Acquesi Moscato d’ Asti Casarito – prijs bij publicatie € 15,95

  Gratis thuisbezorgd in de Drechtsteden vanaf een doosje 6 flessen! - Verzenden: bijkomende porto 9,= t/m 30 kg vracht (3 dozen van van 6 - afwijkende tarieven voor grote flessen) - levering na ontvangst vooruitbetaling op factuur! (Tussentijdse) prijswijzigingen, jaargangen en drukfouten voorbehouden!

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres (verplicht)

  Uw postcode (verplicht)

  Uw woonplaats (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoon (verplicht)

  Uw geboortedatum (verplicht)

  M/V (verplicht)

  Uw bestelling