Voor Home klik op het Vino Amore logo! info@vinoamore.nl

Vino Amore

19 crimes wines The Banished Dark Red

19 crimes The Banished Dark Red

19 crimes wines

19 crimes wines The Banished Dark Red

19 crimes wines – De 19 crimes is een reeks van top wijnen met een rebels karakter uit Zuid Australië. Het zijn heerlijke wijnen met sprekende etiketten die het verhaal vertellen over de eerste kolonisten van Australië die daar vanuit het Verenigd Koninkrijk naartoe zijn gedeporteerd. Zij hadden een van de 19 misdrijven gepleegd waarop als straf deportatie gold, zij kwamen in een nieuwe wereld terecht waar zij de grondleggers werden. De 19 crimes wijn brengt een ode aan deze pioniers die de regels braken, zich niet lieten breken maar in plaats daarvan bouwden aan een nieuwe wereld in Australië en daarmee geschiedenis schreven. Unieke wijn labels: Over de unieke labels die de flessen van 19 crimes sieren, raken we niet uitgepraat. Het is namelijk mogelijk om met behulp van uw smartphone het wijnlabel tot leven brengen dankzij de app ‘Living Wine Labels‘ (zowel voor iOS als Android). De criminelen die met klassieke arrestatie foto’s op de labels staan beginnen hun levensverhaal te vertellen. Luister naar het verhaal van James Wilson (19 crimes the Banished) over zijn credo om tot het einde te “vechten”, door een slok rechtstreeks uit de fles te nemen (omdat rebellie besmettelijk is). Of bekijk het verhaal van de vrouwelijke leider van een bende dieven, Jane Castings, (19 crimes Chard). Tot voor kort waren er slechts twee varianten van de 19 crimes wijn beschikbaar voor de Benelux, de wijnen zijn wereldwijd zo populair dat sommige varianten zelfs Europa niet bereiken. 19 crimes Chard eert de moedige bijdragen van de vrouwen die naar Australië zijn verbannen met een brutale en geniale witte wijn, met typische Chardonnay tonen. Deze wijn is wereldwijd zo populair dat deze nog maar in kleine hoeveelheden beschikbaar is. We zijn dan ook trots dat we deze toch kunnen aanbieden. 19 crimes Chard is gouden van kleur en gerijpt in hout, dit vertaald  zich dan ook in een wijn met een volle body en een prachtige lange afdronk. 19 crimes the Uprising is een nieuwe wijn die 30 dagen in rum vaten is gerijpt, het is een eerbetoon aan de Roemeense Rum-rebellie van 1808. Deze stevige rode wijn heeft een hoge intensiteit en weelderigheid in de mond. Het is een mix van 50% Shiraz, 35% Cabernet Sauvignon en 15% Grenach. Deze unieke blend is gedurfd en origineel maar tegelijkertijd ook zacht en fijn. 19 Crimes The Banished Dark Red 2016 is gemaakt van de shiraz druif, aangevuld met cabernet sauvignon en grenache. De wijn is gerijpt op 100% eiken vaten. The Banished heeft heerlijke aroma`s van intens pure chocolade, vanille, bramen en pruimen. Vol en rond in de mond met wat zoetheid en de subtiele smaak van kruidnagel en kaneel. The Banished heeft een mooie lange afdronk. Heerlijk bij blauwschimmelkaas, een stoofpot en rundvlees.

19 crimes wines The uprising shiraz and cabernet sauvignon

The Uprising, een wijn die 30 dagen in rumvaten heeft gerijpt, is een eerbetoon aan de Rum Rebellion van Australië uit 1808. Vanwege de belemmering door de regering van de rumhandel, kwamen burgers en soldaten samen om ze omver te werpen. We hebben een deel van deze wijn in Rum-vaten gerijpt, waardoor deze donkere jammy-wijn een warme, bruine suiker-achtige afwerking heeft gekregen.De boventoon wordt gevoerd door shiraz, met zijn verleidelijke bouquet van kruidigheid. Ondersteund door de mooie en krachtige tannines van de cabernet sauvignon. Het kleine aandeel grenache bezorgt de wijn een heerlijk zacht mondgevoel.

19 crimes wines behind bars shiraz

19 Crimes is een rode wijn uit het Zuidoosten van Australië gemaakt op basis van de Shiraz druif en een beetje Cabernet Sauvignon. Zet deze wijn tussen een reeks andere wijnen en hij wordt er zo uitgenomen omwille van het etiket. Maar vergis je niet, naast deze gimmick is het een hele goede wijn. Het is een rode wijn die heel toegankelijk is, met sterke fruitgeuren en hints van zoete bramen. Je proeft rood fruit, vanille, crême brulée en eik. Goed gebalanceerd met gemiddelde tannines, past bij stoofpotjes of gegrild vlees. Maar ook bij chocolade. Een aanrader! Past goed bij aperitief, geroosterd en stoofpot!

19 crimes wines chard

19 crimes Chard is de eerste witte wijn van het wijnhuis met een goudgele kleur, de wijn heeft een vol karakter en is gerijpt in hout. De opvoeding van deze chardonnay in houten vaten vindt u terug in de aroma’s van butterscotch, honing, vanille en boter. Dit vertaald zich in de mond tot een wijn met een volle body en een licht verfrissend karakter, door de vlagen van abrikoos, perzik, vanille en boter. Dit alles is afgesloten in een prachtige lange afdronk. Dankzij het karakter van deze wijn, kan zij goed met steak bearnaise, fijne rijke vissen zoals tarbot en stevige vette vis, gegrilde kalfskoteletten met champignons, pompoenravioli, Cheddar kaas gerechten, aangebraden foie gras, gevogelte, vegetarische gerechten. De wijn eert de dappere bijdragen van de naar Australië verbannen vrouwen met de ‘stoutste’ uitdrukking van Chardonnay die 19 Crimes kon maken. Getrouwd met 4 jonge kinderen, als dienstmeid in dienst, werd Jane in 1846 veroordeeld tot 7 jaar transportarbeid voor “het ontvangen van kaas en bacon wetende dat hetzelfde gestolen was” ..

19 crimes wines