Vino Amore

WEISSBURGUNDER SCHULTHAUSER 2016

WEISSBURGUNDER SCHULTHAUSER 2016

WEISSBURGUNDER SCHULTHAUSER 2016

Cantina St. Michael-Eppan

De coöperatie Cantina St. Michael-Eppan bestaat in 2017 honderd-tien jaar en is een benchmark voor iedere wijnliefhebber. De Cantina heeft een cruciale contributie geleverd in het bereiken van de hoge status van de wijnen uit Alto Adige over de laatste 20 jaar. Wijnmaker Hans Terzer is de “kellermeister” met ongekende technische vaardigheden, die al 40 jaar lang intuïtie en kennis van het achterland vertaalt in een range wijnen die ongekende kwaliteit combineert met karakter.

Cantina St. Michael-Eppan wijnen

De wijnen van St. Michael-Eppan zijn verdeeld over drie lijnen: Classico, Selezione en Sanct Valentin. Witte wijnen vormen 70 % van de productie, de overige 30% zijn rood. De lokale druif schiava neemt onder de rode wijn de belangrijkste plaats in, naast pinot noir, lagrein, merlot en cabernet sauvignon. Onder de witte wijnen speelt de pinot blanc(weissburgunder) een belangrijke rol, naast sauvignon blanc, gewürztraminer, chardonnay en pinot gris. Alle wijnen worden gekenmerkt door een grote frisheid, waarin het zuivere, koele bergklimaat van Zuid-Tirol (zo heet het Alto Adige gebied in de volksmond) goed te proeven is. Wijnmaker Hans Terzer is er bijzonder goed in geslaagd alle individuele wijnen een eigen identiteit te geven. Sant Valentin wordt inmidels 30 jaar gemaakt en zit ter gelegenheid van dit jubileum in een speciale fles.

 

St. Michael Eppan

Cantina St. Michael-Eppan in de vakwereld

St. Michael Eppan is 28 keer vermeld in de Gambero Rosso met “3 Bichierri” en zit in de top 10 van beste wijnmakers van Italie, niet voor niets blijft 70%! van de wijnen in Italie. De overige 30% gaat de hele wereld over. Het blad “Feinschmercker” uit Duitsland heeft wijnmaker Hans Terzer op 29-04-2017 een prijs overhandigd voor zijn levenswerk:

De FEINSCHMECKER WIJN prijs 2017 voor ‘Lifetime Achievement’ gaat naar de buitengewone Zuid-Tiroler-keldermeester Hans Terzer. Op slechts 21 jaar, tegen het einde van de jaren zeventig, confronteert Hans Terzer de druifleveranciers in de Zuid-Tiroolse wijnmakerij St. Michael Eppan met zijn revolutionaire nieuwe ideeën. Niet langer zou de rode Vernatsch druif, die weinig winst oplevert, de leidende rol in het assortiment moeten spelen, maar eerder witte wijnvariëteiten zoals Chardonnay, Pinot Grigio, Pinot Blanc, Sauvignon en Gewürztraminer. Dan dwingt de jonge keldermeester de ca. 350 wijnmakers om hun gewasgrootte drastisch te verminderen om de kwaliteit te verbeteren. Terzer’s grootste succes wordt de kwaliteitslijn wijn, “Sanct Valentin”. Je kunt je nu niet meer voorstellen een topklasse restaurant in Italië zonder deze wijn. Hans Terzer’s super selectie, “APPIUS”, heeft bewezen dat hij na 40 jaar als keldermeester nog steeds gedreven is om nieuwe ideeën te introduceren en te streven naar nog betere kwaliteit.

Wijn van de week (39)

Droog met 25% vatrijping. Pinot bianco, de belangrijkste druivensoort van Zuid-Tirol, is ontwaakt uit zijn slaapstand en is een kaartwijn voor de regio geworden. Schulthauser, die voor het eerst in 1986 is gemaakt en gebotteld, is de volmaakte Zuid-Tiroler Pinot blanc. Deze wijn is niet ostentatief, maar is de volkomen frisse en fruitige Pinot Blanc, waarvan het genot zowel in zijn romige zachtheid als de levendige zuurheid tot uiting komt. Een premium aperitief en zomerwijn. Gaat goed met zeevruchten en vis maar ook met delicate gerechten gemaakt met fazant. Ook smaakvol bij asperge gerechten!

WEISSBURGUNDER SCHULTHAUSER 2016 prijsklasse III – zie prijslijst voor actuele prijs

Gratis levering in de Drechtsteden vanaf 6 flessen! - Bij verzending: bestellingen dienen minimaal 6 flessen (mag verschillend) / 1 doos te zijn - bijkomende porto 9,= per doos van 6 - levering na ontvangst vooruitbetaling op factuur!

Uw naam (verplicht)

Uw adres (verplicht)

Uw postcode (verplicht)

Uw woonplaats (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoon (verplicht)

Uw geboortedatum (verplicht)

Uw bestelling

Please follow and like us: