Vino Amore

Brochet Réserve Sauvignon Blanc

Brochet Réserve Sauvignon Blanc

Brochet Réserve Sauvignon Blanc – Val de Loire

Wijn van de maand!

De Volkskrant gaf een negen en kopte “ Zoemend, zalig, zingend zuur”. Nou ja, het is de Volkskrant, maar in dit geval is er weinig op af te dingen. Wijncriticus Onno Kleyn was duidelijk verrukt van onze vondst uit de Loire en kende een 9 toe. Het is een stuivend fruitige, strak droge witte Sauvignon. Menig veel duurdere Sancerre of Pouilly-Fumé kan niet tippen aan de kwaliteit van deze wonderwijn. Maar niet alléén de Volkskrant was onder de indruk want KLM heeft ook gekozen voor deze superwijn. Zo vloog deze Snoek de hele wereld over als verwenwijn in World Business class.

Op geheel biologische wijze wordt ‘Brochet Réserve’ gemaakt door wijnmaker Frédéric Brochet. En dat verklaart ook waarom er een snoek afgebeeld is op het etiket, Brochet is het Franse woord voor deze edele en razendsnelle zoetwatervis. Brochet is afgestudeerd Psycholoog en werkt op de meest eigentijdse wijze denkbaar, maar wel geheel zonder chemie in wijngaarden en kelder. Zijn wijngaarden liggen even zuidelijk van de Loire nabij de stad Poitiers in de regio Poitou-Charentes. Zonder twijfel is hij de meest toonaangevende wijnmaker van het gebied. Het fruit stuift het glas uit, zinderend fris, haast sappig te noemen. Droog, levendig en dorstlessend. Dit type wijn past perfect bij zomerse gerechten, salades, vis uit meer, rivier of zee. Pasta, rijstgerechten en zelfs bij pittige oosterse keukens.

Deze zinderend frisse witte wijn is ook geschikt voor veganisten.

Verkrijgbaar bij Vino Amore voor € 12,95

Gratis thuisbezorgd in de Drechtsteden vanaf een doosje 6 flessen! - Mogen zeker ook verschillende wijnen zijn! - Verzenden: bijkomende porto 9,= per doos van 6 - levering na ontvangst vooruitbetaling op factuur! (Tussentijdse) prijswijzigingen, jaargangen en drukfouten voorbehouden!

Uw naam (verplicht)

Uw adres (verplicht)

Uw postcode (verplicht)

Uw woonplaats (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoon (verplicht)

Uw geboortedatum (verplicht)

M/V (verplicht)

Uw bestelling

Please follow and like us: